Amber Heard: "Beni yastıkla boğmaya çalıştı, o gece öldürüleceğimi düşündüm"

Amber Heard: "Beni yastıkla boğmaya çalıştı, o gece öldürüleceğimi düşündüm"

Johnny Depp'in eşine şiddet uyguladığı iddiasını dile getiren The Sun gazetesine karşı açtığı davada Amber Heard'ün tanık ifadelerinde üçüncü gün geri kaldı. Dünkü oturumda Depp'in bir keresinde Heard'ü yastıkla boğmaya çalıştığı iddiası tutanağa girdi.

Son dönemin en büyük ve sansasyonel davasında dün Amber Heard'ün tanıklığıyla geçen üçüncü gündü.

ABD'li oyuncu Johnny Depp'in evlenmeden önce ve evli kaldığı dönemde kendisini eşine şiddet uygulamakla damgalayan The Sun gazetesine karşı açtığı iftira davasında Amber Heard, ilk iki günde dile getirdiği şiddet iddialarına yenilerini ekledi.

Londra'da Yüksek Mahkeme'de devam eden davada ABD'li aktris, Aralık 2015'teki olaydan bahsetti.

James Corden'ın programına çıkacağı gecenin öncesini anlattı oyuncu. 

"İlişkimizin en kötü ve şiddetli gecesiydi," diyen Heard, Depp'in önce kendisini tokatladığını, saçından sürüklediğini, saçlarını yolduğunu, başına, yüzüne ve burnuna yumruklar attığı iddiasını dile getirdi. 

Amber Heard: "Beni yastıkla boğmaya çalıştı, o gece öldürüleceğimi düşündüm" - Resim : 2

Heard, kafa derisinin kanlandığını ve derin yaralar oluştuğunu da ileri sürdü. 

TIBBİ NOTLAR TERSİNİ SÖYLESE DE... 

Johnny Depp'in avukatlarından Eleanor Laws, bu sırada Heard'ü olaydan hemen sonra gören Erin Boerum adlı hemşirenin tıbbi notları üzerinden giderek aktrise sorular yöneltti. Boerum'in notlarında Heard'ün dudağının kanadığı belirtilirken dikkat çekici bir ifade vardı: Boerum, hastanın başını ve kafa derisini dikkatle incelediğini, onun söylediği gibi bir kanama görmediğini yazmıştı. 

Laws, "Erin Boerum sizi gördüğünde herhangi bir yaranız yoktu, değil mi?" sorusunu yöneltti, Heard ısrar etti: "Kaburgamda ezikler vardı, tüm vücudumda, kendimi korurken kollarımda ezikler, sıyrıklar oluşmuştu. Gözlerim morarmış, burnum da kırılmıştı. Üst dudağım yarılmıştı. Esas hasarsa kafa derimdeydi. Koyu kırmızı yaralar açılmıştı. Saçlarım yoluk yoluk olmuştu"

Amber Heard: "Beni yastıkla boğmaya çalıştı, o gece öldürüleceğimi düşündüm" - Resim : 3

Laws, bunun üzerine Boerum'un notlarını bir kez daha hatırlatıp "Bu saçmalık. Dudağınızı kendiniz vurmuşsunuz. O yüzden kanıyordu," ifadesini kullandı. 

Laws, ertesi gün Heard'ün katıldığı James Corden'ın programına ait görüntüleri de mahkemede sundu, ardından sorusunu sordu: "Programda tam olarak da böyle görünüyorsunuz. Yaralanma falan yok, değil mi?"

Buna aktrisin yanıtı şu oldu: "Yaralarımı kapatmak için güçlü bir makyaj yaptırmıştım. Sadece dudağımın şişkinliğini görebilirsiniz."

Amber Heard: "Beni yastıkla boğmaya çalıştı, o gece öldürüleceğimi düşündüm" - Resim : 4

Daha önce Depp'in ve kendisinin stil danışmanlığını yapan Samantha McMillen, Heard'ü programdan önce makyajsız gördüğünü, yüzünde herhangi bir yara izi olmadığını söylemişti.

Heard, bu ifadenin gerçekleri yansıtmadığını, McMillen'ın evli kaldıkları dönemde stil danışmanlığını yaptığını, aslında eski eşi için çalıştığını savunmuştu. 

Peki o geceki makyajı yapan, aynı zamanda Heard'ün arkadaşı olan Melanie Inglessis, iddialar karşısında nasıl bir ifade verdi?

Amber Heard: "Beni yastıkla boğmaya çalıştı, o gece öldürüleceğimi düşündüm" - Resim : 5

MAKYÖZÜ NE DEDİ?

Duruşmaya video konferans aracılığıyla katılan Inglessis, 15 Aralık 2015 gecesi Heard'den "Beni dövüyor," diye bir mesaj aldıktan sonra Depp'le Heard'ün Los Angeles'taki evlerine gittiğini söyledi.

"Eve vardığımda yerde kırık camlar, kırılmış öte beri buldum. Amber çok üzgündü. Sarsılmıştı. Duygularını kontrol etmekten uzaktı. Bana "Johnny ile kavga ettik' dedi. Aklıma takılan en önemli nokta, Depp'in kendisini yataklarında yastıkla boğmaya çalıştığını söylemesiydi. O gece öldürüleceğini düşünmüştü. Saçlarından sürüklendiğini anlatmıştı," diyen Inglessis, ertesi gün Heard'ün makyajını yapmasına yardım ettiğini belirtti.

Inglessis'in o anlara ilişkin söyledikleri şöyle: "Sol gözü sağdakine göre biraz daha şiş gibiydi ama o kadar hasar yoktu. Burun köprüsü biraz kızarık ve şişkindi. Dudağında kesik olduğunu hatırlıyorum. Amber, hep kırmızı ruj kullanırdı, bunu onun imzası haline gelmişti. Dudağındaki izi gizlemek için kırmızı rujdan başka seçeneğimiz olmadığını söyledim." 

Yaralar tekrar sorulduğunda Inglessis, "Henüz morluk ve şişme yoktu. Onları kapatırken çok zorluk çekmedim diye hatırlıyorum,"  dedi...

Amber Heard, o programa iki gözü mosmor halde çıktığını iddia ediyor. 

Amber Heard: "Beni yastıkla boğmaya çalıştı, o gece öldürüleceğimi düşündüm" - Resim : 6

Aktris, ilk günün ardından bazen kendisinin de sinirine yenildiğini itiraf etmiş, ardından da Mart 2015'teki bir olaydan bahsedip Depp'in üzerine el bombası gibi şişe yağdırdığını öne sürmüştü.

Kendisinin her gece en az 1-2 şişe şarap içtiği, eski eşinin yüzüne sigara bastırdığı ve parmağını kestiği iddiasını da reddeden Heard, eski eşinin sigarayı kendi yüzünde söndürdüğünü, buna benzer şeyleri sık sık yaptığını savunmuştu. 

Duruşmaya bugün devam edilecek... 

Johnny Depp The Sun Amber Heard