82 yaşındaki moda imparatoru cinsel saldırıdan suçlu bulundu

Kanada ABD cinsel istismar
82 yaşındaki moda imparatoru cinsel saldırıdan suçlu bulundu

Kanada'nın en zengin insanlarından biri olarak tanınan moda imparatoru Peter Nygard çıkarıldığı mahkemede suçlu bulundu. Nygard’ın kadınları odaya hapsettikten sonra saldırdığı da öne sürüldü.

Bir dönem Kanada'nın en zengin insanlarından biri olarak tanınan 82 yaşındaki iş insanı ve “moda imparatoru” Peter Nygard’ın devam eden yargı sürecinde karar verildi.

Altı hafta süren mahkeme süreci sonunda jüri, Nygard’ın “statüsünü kullanarak” 5 kadına cinsel saldırıda bulunduğu sonucuna vardı. 1980’li yılların sonundan 2005’e kadar 5 kadına saldırdığı tespit edilen Nygard, cinsel saldırıdan suçlu bulundu.

Sözcü'nün aktardığı habere göre; Nygard hakkındaki iddiaları yalanlarken, avukatları bu iddiaların “para koparmak” için yapıldığını duyurdu. Nygard, beşinci cinsel saldırı suçundan ve bir zorla alıkoyma suçundan suçsuz bulundu.

Savcılara göre Nygard, o dönemde yaşları 16 ile 28 arasında değişen kadınları, firmasının Toronto’daki merkezindeki özel lüks bir yatak odasına çekti. Yatak odasının detaylarını paylaşan savcı Ana Serban, “Dev bir yatak ve bir bar vardı. Kapılar kulpsuzdu ve Peter Nygard tarafından kontrol edilen otomatik kilitler vardı” sözleriyle ifade etti.

Nygard’ın kadınları odaya hapsettikten sonra saldırdığı da öne sürüldü.

ÜNLÜ MÜZİSYEN STEVEN TYLER YİNE CİNSEL SALDIRIYLA SUÇLANIYOR

Müzik dünyasının sıra dışı isimlerinden biri olan Aerosmth'in vokali Steven Tyler, geçtiğimiz aylarda cinsel taciz iddialarıyla gündeme gelmişti. Tyler, reşit olmayan bir çocuğa cinsel tacizde bulunmak ve kürtaja zorlamakla suçlandı.

Tyler, son günlerde ikinci bir kadın tarafından daha cinsel saldırıyla suçlanıyor. New York’ta açılan yeni davaya göre Jeanne Bellino isimli kadın, Steven Tyler’ı cinsel saldırıyla suçladı ve Aerosmith solistinin 1970’lerde kendisine şiddetli bir şekilde saldırdığını iddia etti. Bellino, olay sırasında 17 yaşında olduğunu ve çocuk model olarak çalıştığını söyledi.

82 yaşındaki moda imparatoru cinsel saldırıdan suçlu bulundu - Resim : 1

Kurban olduğunu iddia eden kadın, gençlere yönelik bir defilede çalıştığını ve etkinlikten sonra Tyler ve grup arkadaşlarıyla tanıştığını belirtti. Şu anda 75 yaşında olan Tyler’ın Bellino’yu bir telefon kulübesine ittiği ve ona şiddetli bir şekilde saldırdığı, dilini boğazına soktuğu ve elle saldırdığı iddia edildi.

Ayrıca şu anda 66 yaşında olan Bellino’ya yine grubun otelinde saldırıldığı da belirtildi. Tyler’ın Bellino’yu odasına götürmeye çalıştığı ancak Bellino’nun bir kapı görevlisinin yardımıyla otelden kaçmayı başardığı söyleniyor.

Dava dilekçesinde, “Davacı, eve döndüğünde hâlâ şoktaydı ve kontrolünü kaybetmiş bir şekilde ağlarken yaşadığı dehşeti hemen kız kardeşiyle paylaştı” ifadesine yer verildi. Bellino’nun hastaneye kaldırıldığı ve ilaç tedavisi gördüğü iddia edildi.

Tyler daha önce de cinsel saldırıyla suçlanmıştı. Julia Misley geçen yıl Los Angeles’ta bir dava açmış ve 16. yaş gününden kısa bir süre sonra başlamak üzere üç yıl boyunca tacize uğradığını söylemişti.

Kaynak: Haber Global TV