Yusuf İslam'la birlikte de şarkı söyleyen 5 oktavlık ses sahibi ünlü şarkıcı Linda Lewis hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Yusuf İslam'la birlikte de şarkı söyleyen 5 oktavlık ses sahibi ünlü şarkıcı Linda Lewis hayatını kaybetti

Beş oktavlık sesiyle Mariah Carey ile karşılaştırılan ünlü İngiliz şarkıcı Linda Lewis, 72 yaşında hayatını kaybetti. Lewis uzun yıllar Yusuf İslam'la birlikte de çalışmıştı.

5 oktavlık ses aralığının yanı sıra David Bowie, Rod Steward, Yusuf İslam gibi ünlü isimlere back vokalistlik yapmasıyla da tanınan İngiliz şarkıcı Linda Lewis 72 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Şarkıcılığının yanı sıra şarkı sözleriyle de tanınan Lewis, 40 yıllık kariyeri boyunca birçok başarıya imza attı.

Lewis'in ölüm haberini kız kardeşi Dee Lewis Clay sosyal medyadan duyurdu.

Clay, "Sevgili kız kardeşim Linda Lewis'in bugün evinde huzur içinde vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle paylaşıyoruz. Bu zor günlerimizde aile mahremiyetimize saygı göstermenizi ve yas tutmamıza izin vermenizi rica ediyoruz" diye yazdı.

Beş oktavlık sesiyle Minnie Riperton ve Mariah Carey ile kıyaslanan Lewis, 1970'lerde solo başarılarının yanı sıra David Bowie ve Rod Stewart gibi simlerin back vokalistliğini de yaptı.

LINDA LEWIS'IN MÜTHİŞ HAYATI

1950 West Ham'da doğan Lewis'in asıl adı Linda Ann Fredericks'ti. Sahne okuluna gittikten sonra bir süre oyunculukla uğraştı. 1864'de Beatles filmi A Hard Day's Night'ta onu çığlık atan bir Beatles hayranı olarak gördük.

Sonra müziğe yöneldi ve Polydor ile sözleşme imzaladığında plak şirketinin talebi üzerine soyadını Lewis olarak değiştirdi. Kız kardeşleri Dee ve Shirley de şarkıcıydı ve onlar da Lewis soyadını kullandı.

1970'de ilk Glastonburry festivalinde sahne aldı. Sonraki 10 yılda ilk 40'a giren 4 hit şarkı yaptı. İlk akla gelen Rock-a-Doodle-Doo'ydu.

En büyük hiti daha sonra Cher tarafından The Shoop Shoop Song olarak cover'lanıp seslendirilen "It's in His Kiss" oldu.

Lewis'i daha sonra eski adı Cat Stevens olan Yusuf İslam'ın yayında gördük. İkili birlikte turneye çıktı. Yusuf İslam'ın back vokalliğini yapan Lewis, 1977'de müzisyen arkadaşı Jim Cregan ile evlendi. Ancak bu evlilik 3 yıl sürdü.

Yusuf İslam'la birlikte de şarkı söyleyen 5 oktavlık ses sahibi ünlü şarkıcı Linda Lewis hayatını kaybetti - Resim : 1

Lewis en son bu yılın mart ayında İngiliz grup Paracosmos ile Earthling şarkısını çıkarmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Yusuf İslam müzik hayatını kaybetti 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler