Yönetmen Erden Kıral son yolculuğuna böyle uğurlandı

Hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler

Beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden sinema yönetmeni Erden Kıral, Beyoğlu'ndaki Atlas Sineması'nda düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. Kıral'ın cenaze törenine kerem Alışık ve Meltem Cumbul da katıldı.

80 yaşında yaşamını yitiren yönetmen Erden Kıral, Teşvikiye Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. 

Kıral için önce Beyoğlu Atlas Sineması'nda tören düzenlendi. Cenaze ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Camideki törene sanat dünyasından birkaç isim katıldı. Törende oyuncular Meltem Cumbul, Kerem Alışık, Meral Çetinkaya ve az sayıda arkadaşı yer aldı.

Oyuncu Meltem Cumbul, "20'li yaşlarımda tanıdım kendisini. Kızı Deniz arkadaşım, bir arada çalışma imkanı bulduk. Çok vakit geçirdik Deniz'le beraber, kendisinin üzüntüsünü paylaşıyorum babasını kaybettiği için. Çok iyi bir sinemacıyı kaybettiğimiz için üzüntülüyüz" dedi.

Kerem Alışık da, "Erden Hoca sinemaya bir ömür vermiş, bir ömür adamış, ulu bir çınar gibi ayakta kalmayı başarmış çok değerli bir yönetmen. İşine aşına hiç acı tuz katmadan yaşamış, bu mesleği hepimize sevdirmiş, Türk Sineması'na çok değerli katkılarda bulunmuş bir hocamız" diye konuştu.

Erdem Kıral, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Yönetmen Erden Kıral son yolculuğuna uğurlandı

Yönetmen Erden Kıral son yolculuğuna uğurlandı

Yönetmen Erden Kıral son yolculuğuna uğurlandı

Yönetmen Erden Kıral son yolculuğuna uğurlandı

 

Kaynak: DHA

Erden Kıral Meltem Cumbul Kerem Alışık beyoğlu