Hachette'den geri adım: Woody Allen'ın anı kitabını yayımlamaktan vazgeçtiler

Hachette'den geri adım: Woody Allen'ın anı kitabını yayımlamaktan vazgeçtiler

Sosyal medyada yükselen tepkiler, çalışanların eylemi derken Hachette Yayın Grubu geri adım attı ve cinsel istismarla suçlanan Woody Allen'ın anı kitabını yayımlamaktan vazgeçti...

7 Nisan'da Apropos of Nothing'i piyasaya süreceklerdi ama yükselen tepkiler, kararlarını gözden geçirmelerine neden oldu. 

Hachette Yayın Grubu bünyesinde yer alan Grand Central Publishing adlı yayınevi tarafından basılacaktı Woody Allen'ın kitabı.

Haberin paylaşılmasından sonra sosyal medyada tepki yağmuruna tutuldu Hachette Group.

Tepkilerini ortaya koyanlar, yönetmenin hakkındaki cinsel istismar suçlamasını hatırlatıyordu. Allen'ın, 12 yıl birlikte yaşadığı oyuncu Mia Farrow'un evlat edindiği Dylan Farrow'u 7 yaşındayken istismar ettiğine dair iddialar bir kez daha gündeme getirildi, kitabın yayımlanmaması çağrısı yapıldı. 

Hachette'den geri adım: Woody Allen'ın anı kitabını yayımlamaktan vazgeçtiler - Resim : 1

Dylan Farrow, annesi Mia Farrow ile...

Bu çağrılara bir destek de Dylan Farrow'un yazar kardeşi Ronan Farrow'dan geldi. Farrow, kitabın basılması durumunda yayıneviyle anlaşmasını sonlandıracağını açıkladı.

Ama muhtemelen Hachette Group'u kararından döndüren eylem, bizzat yayın grubunun çalışanlarından geldi. Şirketin New York ofisinden yaklaşık 75 kişi, kitabın yayımlanacak olmasını protesto etmek amacıyla iş bırakıp sokağa çıktı.

Ve Hachette Group, haklarını Woody Allen'a iade ederek kitabı yayımlamaktan vazgeçti.

Allen'ın anılarını kaleme aldığı yeni kitabı Apropos of Nothing'i başka bir yayınevine götürüp götürmeyeceğine dair henüz bir bilgi yok ama götürse bile benzer tepkilerle karşılaşacağı bir gerçek. Allen için tek seçenek, kitabını kendisi bastırmak olabilir. 

Hachette Group'un kararı, başta Dylan ve Ronan Farrow olmak üzere pek çok kişi tarafından sevinçle karşılanırken korku-gerilim edebiyatının 1 numaralı ismi Stephen King'den farklı bir açıklama geldiğini belirtelim. King'in açıklaması şöyle: "Woody Allen'ın kitabıyla ilgili karar beni gerçekten endişelendiriyor. Bunu Allen'ı düşündüğüm için söylemiyorum; beni asıl endişelendiren, bundan sonra kimin susturulabileceği.''

Woody Allen'ın anı kitabı Woody Allen Dylan Farrow