Usta yönetmen Yücel Uçanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Kültür Sanat haberleri Hayatını kaybetti
Usta yönetmen Yücel Uçanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Gurbetçiler', 'İyi Aile Robotu', 'Sığıntı', 'Atmaca Mehmet' ve 'Kralların Öfkesi' gibi dizi ve filmlerin yönetmeni Yücel Uçanoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Yücel Uçanoğlu için Beşiktaş Sinanpaşa Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Törende Uçanoğlu'nun eşi Esen Püsküllü, kızı Ayşegül Uçanoğlu ve oğlu Ahmet Uçanoğlu taziyeleri kabul etti.

Usta yönetmen Yücel Uçanoğlu son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 1

Ayşegül Uçanoğlu'nun yaptığı açıklamada, babasının Türk sinemasının en çok film çeken yönetmenlerinden biri olduğunu belirterek, "300'e yakın sinema filmi ve birçok televizyon dizisi vardı. Gördüğünüz gibi sektörde de çok sevilen ailemizin büyüğü, biricik babamız, herkes haklarını helal etsin, ruhuna Fatiha okusun. Nur içinde yatsın inşallah" dedi.

Usta yönetmen Yücel Uçanoğlu son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

Uçanoğlu'nun ailesinin yanı sıra sevenleri ve meslektaşlarının katıldığı namazın ardından, usta yönetmen Ayazağa Mezarlığı'na defnedildi.

Sinemaya, 1960'ta "Yanık Ömer" filmiyle adım atan Uçanoğlu, 1960-2005 yıllarında 160'ın üzerinde yapımda yönetmen, 136 yapımda ise senarist olarak yer aldı.

YÜCEL UÇANOĞLU KİMDİR?

11 Eylül 1934'te Eskişehir'de doğan Yücel Uçanoğlu, yönetmenliğe 1960 yılında "Yanık Ömer" filmiyle başladı. Uçanoğlu, 1965 yılında yönettiği "İhtiras Kurbanları" için ilk filmim dedi. 178 filmde yönetmenlik yaptı, bu filmlerden 131 tanesinin senaryosunu kendi yazdı. 

1966 yılında Esen Püsküllü ile evlendi. 90'lı yıllardan itibaren televizyon dizilerinde yönetmenlik yaptı.

Usta yönetmen Yücel Uçanoğlu son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3

OYUNCU ÖMER KARANLIK'I DA KAYBETTİK

Çok sayıda dizi ve sinema filminde rol alan usta oyuncu Ömer Karanlık'ın, 65 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. 

En son Afili Aşk dizisinde rol almıştı. Dizi ve sinema filmlerinde izlediğimiz emektar oyuncumuz Ömer Karanlık, 19 Kasım 2023 Pazar günü sabah saatlerinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Usta karakter oyuncumuz dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası, sessiz sedasız Esenyurt Yeni Mezarlık'a defnedildi. 

1958 yılında dünyaya gelen Ömer Karanlık; Şevkat Yerimdar, Hayat Devam Ediyor, Çakallarla Dans 2 ve Muhteşem Yüzyıl başta olmak üzere, çok sayıda projede rol almıştır. Alman Kuzusu, Baba, Leylifer, Gibi, Kırmızı Oda, Söz, Aldatmak yer aldığı diğer yapımlar arasında yer alıyor.

Kaynak: AA