Usta tiyatrocu Bülent Emin Yarar Poster'de

Haber Global
Usta tiyatrocu  Bülent Emin Yarar Poster'de

Haber Global’de, 11 Kasım Cumartesi günü saat 10.30’da, Narmin Balayeva’nın sunduğu “Poster”, usta tiyatrocu Bülent Emin Yarar’ı konuk edecek.

Narmin Balayeva, Yarar ile projelerini, sanat hayatını ve hakkında bilinmeyenleri konuşacak.

Narmin Balayeva’nın sunduğu “Poster” programında, sinema, tiyatro, konser, sergi, festival ve kültür sanata dair her şey cumartesi günü saat 10.30'da Haber Global'de ekrana geliyor.

Usta tiyatrocu  Bülent Emin Yarar Poster'de - Resim : 1

ATATÜRK'ÜN BALMUMU HEYKELİ BERLİN'DE ZİYARETE AÇILDI

Cumhuriyet'in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumundan yapılan heykeli, bugünden itibaren Berlin Madame Tussauds Müzesi'nde ziyaretçilerle buluşacak.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumu heykeli, Berlin'de ziyarete açıldı. Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, dün Berlin'deki müzede Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumu heykelinin tanıtım etkinliğinde konuştu.

Heykelin 7 yıldır süren yazışma sonucunda getirilebildiğini anlatan Şanlı, "20. yüzyılın en büyük devlet adamlarından birisi olan Atatürk'ün heykelinin Berlin'de olmaması buradaki müzenin en büyük eksikliğiydi. Bugün bu eksiklik giderildi" dedi.

"Heyecanlıyız, mutluyuz, gururluyuz. Atamızın heykelinin Berlin'de olması buradaki Türk toplumuna da yakışan bir şey. Zamanlaması da olağanüstü" diyen Şanlı, "Cumhuriyet'in 100. yılını kutluyoruz. Aynı zamanda Atamızın aramızdan ayrılışının 85. yılı olması nedeniyle de anlamlı. Heykelin burada olması Türk toplumuyla Alman toplumu arasındaki bağın güçlenmesine ve Atatürk'ün ideallerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasına yardımcı olacaktır" ifadesini kullandı.

Berlin Madame Tussauds Müzesi Müdürü Nadja Troublefield de yeniden sergilenen Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumu figürünün özel önemine işaret ederek "Mustafa Kemal Atatürk'ün sergimize dahil edilmesi, Madame Tussauds Berlin için önemli bir adım. Bu eşsiz kişiliği koleksiyonumuza katmaktan gurur duyuyoruz. Sadece Türk toplumu için değil tüm ziyaretçiler için büyük önem taşıyacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV