Ünlü şarkıcı Jean Knight 80 yaşında hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kimdir
Ünlü şarkıcı Jean Knight 80 yaşında hayatını kaybetti

Mr. Big Stuff şarkısıyla Bilboard Hot 100 listesinde 2 numaraya kadar yükselen şarkıcı Jean Knight 80 yaşında hayatını kaybetti.

1971 yılında Bilboard Hot 100 listesinde 2 numaraya kadar yükselen Mr. Big Stuff şarkısıyla tanınan ünlü şarkıcı Jean Knight, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

JEAN KNIGHT KİMDİR?

Şarkı o kadar başarılı olmuştu ki, Bilboard Soul Singles listesinde de 5 hafta zirvede kalmıştı.

Şarkı birçok TV yapımında, filmde ve bazı şarkılarda örnekleme yoluyla kullanıldı. Black-ish, Everwood, Family Guy, The Deuce, Semi-Pro ve The Marvelous Mrs. Masiel gibi yapımlarda bu şarkıyı duymak mümkün.

Mr. Big Stuff'u örnekleyen ya da remiksleyen müzisyenler arasında ise Queen Latifah, John Legend, The Beastie Boys, TLC, Eazy-E, Heavy D & Boyz, Everclear ve Girl Talk sayılabilir.

Precious Metal ve Lyn Collins gibi isimler ise şarkıyı yeniden seslendirdi.

Knight'ın kariyeri boyunca dikkat çeken diğer şarkıları arasında Carry On, Do Me, My Toot Toot, Helping Man, Jesse Joe ve You Think You're Hot Stuff da sayılabilir.

Jean Knight'ın doğal nedenlerle öldüğü açıklandı.

New Orleans'ın gururu olan Knight'ın mirası sadece müzik değildi, hayranları ve memleketiyle kalıcı bir aşka sahipti.

Ailesi tarafından yapılan açıklamada "Bu ikonik ruh, stresine veda ederken New Orleans ve hayran kitlesi, onun dünyada bıraktığı silinmez için şükranlarını sunuyor" denildi.

Asıl adı Jean Caliste olan sanatçı, müzikteki çıkışını ilk eşinin onu 1965 yılında J&M Studio'da bir demo kaseti kaydetmeye ikna etmesiyle gerçekleştirmişti. Teksas merkezli bir yapımcı olan Huey Meaux, Knight'tan etkilenerek onunla bir plak anlaşması imzaladı. O sırada bir fırıncıda çalışıyordu.

Mr. Big Stuff şarkısının hikayesi ise daha da ilginçti. Mississippi'nin Malaco Stüdyosu'na giden Knight, şarkının kaydını burada ilk kez dinledi. Bazı değişiklikler yapmak istediğini belirtti. Şarkının yazarlarından Joe Broussard şarkıyı nasıl hissediyorsa öyle söylemesini talep etti.

Memphis merkezli Stax Records sonunda "Washington ve New York pazarlarında bir gecede sansasyon yaratan" Mr. Big Stuff şarkısını yayınladı. Mayıs 1971'de de şarkı listelere girdi. 16 hafta boyunca da listede Kaldı, şarkının kaydı 3 milyondan fazla kopya sattı.

Knight, 1972 yılında En İyi R & B Kadın Vokal Performansı dalında Grammy'ye aday gösterildi ancak ödülü Aretha Franklin'e kaybetti.

Tek bir şarkı Knight'ın bütün geleceğini kurtardı. 2002 yılında verdiği bir röportajda Mr. Big Stuff için "Bu şarkıyı yaptıktan sonra tek yapmam gereken evde oturup telif çekini gönderecek postacıyı beklemek oldu" demişti.

Kaynak: Haber Global TV