Tüyleri diken diken eden Netflix en iyi korku filmleri listesi!

Netflix
Tüyleri diken diken eden Netflix en iyi korku filmleri listesi!

Netflix, son zamanlar içerisinde kataloğuna eklediği gerilim ve korku filmleriyle adından sıkça bahsettiriyor. Netflix özellikle korku ve gerilim türlerinde pek çok filmi üyeleri ile buluşturdu. İşte Netflix en iyi korku filmleri...

Netflix, son zamanlarda kataloğuna eklemiş olduğu gerilim ve korku filmleri ile konuşulmaya başlandı. Popüler platform, gerek Netflix orijinal yapımı korku filmleri ile; gerekse de bünyesine katmakta olduğu ödüllü korku filmleri ile ile birlikte izleyicilerin ilgisini üzerinde topluyor.

Biz de sizler için, Netflix üzerinden izlenebilecek en iyi Netflix korku filmlerini derledik. İşte izlerken gerim gerim gerileceğiniz Netflix en iyi korku filmleri...

The Wailing (2016) IMDb Puanı: 7.4

The Wailing

The Wailing Oyuncular: Jun Kunimura, Jung-min Hwang, Do-won Kwak

The Wailing Konusu: Güney Kore'deki sakin bir kasabada işlenmeye başlanan gizemli cinayetler ve sebepsizce ortaya çıkan bir hastalığı araştıran polis memuru Jong-goo'yu merkezine alan The Wailing, Netflix’in bünyesine kattığı en başarılı korku filmlerinden biri.

Sadece izleyiciler ve eleştirmenlerden aldığı yorumlarla değil, fragmanının da başarısıyla akılda kalan Kore korku filmi, 8 milyon dolarlık bütçesini katlayarak 51.3 milyon dolar gişe hasılatı elde etmiş. Netflix, en iyi korku filmlerini bünyesine katmak konusunda hiç vakit kaybetmiyor olacak ki, The Wailing, vizyona girişinden kısa süre sonra dijital olarak yayınlanmaya başlamış. Filmin Türkçe'si Kara Büyü; Korece'siyse Goksung.

Cannes Film Festivali’nde yarışma dışı bir film olarak da gösterimi yapılan gerilim dolu Kore filmini izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Mirage (2018) IMDb puanı: 7,4

Mirage (2018)

Mirage Oyuncuları: Adriana Ugarte, Álvaro Morte, Chino Darín.

Mirage Konusu: La Casa de Papel dizisinin meşhur profesörünün Alvaro Morte'nin rol aldığı film,
uzay-zamandaki bir sorun sayesinde 25 yıl önceye giderek bir oğlanın hayatını kurtaran Vera'nın, bu nedenle kendi kızını kaybedince onu geri getirmek için sarf ettiği o inanılmaz mücadeleyi konu ediyor.

Don't Breathe (2016) IMDb puanı: 7,1

Don't Breathe (2016)

Don't Breathe Oyuncuları: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto,  christian zagia.

Don't Breathe Konusu: Kör bir adamın evine hırsızlık amacıyla giren bir grup genç, ev sahibinin aslında oldukça tehlikeli bir adam olduğu gerçeğiyle yüzleşir. Korku ve gerilim öğelerinin muhteşem harmanlandığı filmde psikolojik olarak da baya sağlam gerildiğinizi hissedeceksiniz.

Raw / Grave (2016) IMDb Puanı: 7.0

Raw / Grave (2016)

Raw / Grave oyuncuları: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella, Laurent Lucas, Jean-Louis Sbille, Bouli Lanners.

Raw Konusu: Korku ögelerinin sembolik bir anlatımla harmanlandığı Raw, genç ve vejetaryen bir veteriner adayının, akademideki ilk yılına başlamasını konu alıyor. Kız kardeşi, anne ve babasıyla aynı okuldan mezun olan Justine, okula başladıktan kısa süre sonra, kendisinde rahatsız edici bulduğu değişimleri gözlemlemeye ve ete yönelik karşı koyamadığı bir açlık hissetmeye başlıyor.

Justine'in okula uyum süreciyle çakışan bu sancılı sürece odaklanan ve Netflix'te yayınlanan korku filmlerinden biri olan Raw, vizyona girdiği yılın en çok konuşulan korku filmlerinden biri oldu. Birçok uluslararası film festivalinden ödülle ayrılan Raw, Cannes Film Festivali'nde FIPRESCI Ödülü'nün de sahibi oldu.

Sadece fragmanıyla bile pek çok platformda ilgi çekmeyi başardı. Netflix korku filmleri arasında en iyi örneklerden biri olan Raw, ergenlik sancılarını sembolik ve gerilim dolu bir anlatımla izleyiciye sunuyor.

Annihilation (2018) IMDb Puanı: 6.9

Annihilation (2018)

Annihilation Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson ,Tuva Novotny, Oscar Isaac

Annihilation konusu: Jeff VanderMeer’in aynı adlı romanından uyarlanan Annihilation (Yok Oluş), bu senenin en çok konuşulan Netflix korku filmlerinden biri oldu. Bunda kadrosunda Oscar ödüllü oyuncu Natalie Portman, Jennider Jason Leigh ve Oscar Isaac gibi popüler oyuncuların da bulunmasının payı büyük.

43 milyon dolar gibi bir hasılat elde ettikten sonra dijital olarak Netflix bünyesinde yayınlanmaya başlayan 2018 yapımı korku filmi Annihilation'ı Empire dergisi ''depresyon, yas ve insanın kendini yok etme eğilimi'' üzerine yoğunlaşan bir film olarak tanımlıyor.

Hush (2016) IMDb Puanı: 6.6

hush

Hush Oyuncular: John Gallagher Jr., Kate Siegel, Michael Trucco

Hush konusu: Mike Flanagan’ın yönetmenliğini üstlendiği, 2016 yapımı korku filmi Hush, sizi gereceğinden şüphemiz olmayan bir yapım.

Başrolünde, bir Netflix yapımı olan The Haunting of Hill House dizisinden tanıdığımız oyuncu Kate Siegel’ın yer aldığı ve sağır ve dilsiz bir yazar olan Maddie'yi canlandırdığı filmde, gerilim bir an olsun kesilmiyor. Maddie'nin bir katil tarafından ormandaki bir eve hapsedilmesi ve katil tarafından kovalanması etrafında dönen film, yönetmenin diyalogsuz bir film çekme isteği üzerine yazılmış.

The Conjuring (2013) IMDb Puanı: 7.5

The Conjuring (2013)

The Conjuring Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston

The Conjuring konusu: Son yılların en iyi korku filmleri arasında gösterilen The Conjuring, Netflix üzerinden kolayca erişebileceğiniz bir film. Artık, korku türünde bir kült olma özelliği taşıyan yapım, kadrosunda Bates Motel ile tanıdığımız Vera Farmiga’yı da barındırıyor.

2013 yapımı korku filmi, paranormal olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren’ın, bir aileye, evlerine hakim olan karanlık atmosferi araştırmak üzere yardım etmeye çalışmasını konu alıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Netflix filmleri film önerisi IMDb