Türkiye'de çok sevilen ünlü şarkıcıdan acı haber geldi

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Türkiye'de çok sevilen ünlü şarkıcıdan acı haber geldi

Dünya çapında başarıya ulaşan İtalyan müzisyen ve şarkıcı Nico Fidenco, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Şarkıcı, söz yazarı ve besteci olarak muhteşem bir kariyer imza atan Nico Fidenco, 89 yaşında Roma'da hayata gözlerini yumdu.

Acı haberi eşi Annamaria duyurdu.

NICO FIDENCO KİMDİR?

24 Ocak 1933'te Roma'da doğan ve asıl adı Domenico Colarossi olan ünlü şarkıcı, 1960'Lı yıllarda "What a Sky" ile üne kavuştuktan sonra sürekli zirvede kalmayı başardı.

Birçok filmin müziklerini yapan Fidenco, 1939 yılında ailesiyle birlikte Eritre'ye taşındı. 1949'a kadar burada kaldı. Sanat yönetmeni Enzo Micocci tarafından keşfedildi.

'I Delfini' filminde 'What a Sky' adlı şarkıyı seslendirerek bir anda herkesin dikkatini çekti. Şarkı 45'lik olarak yayınlanmamıştı ancak film o kadar başarılı oldu ki, halkın talebin üzerine bu şarkı için bir plak çıkarıldı.

Bu şarkıdan sonra Fidenco, başarılı filmlerin müzisyeni olarak ün kazandı. İngilizce ve İtalyanca söylediği bu şarkılarla birçok müzik listesinde haftalarca zirvede kaldı. Paul Newman'ın "Exodus"undan Audrey Hepburn'ün "Breakfast at Tiffany's" e kadar efsane filmlerde kullanılan "Il mondo di Suzie Wong" büyük bir hit oldu.

Sadece film müzikleriyle var olmadı. 60'ların ortalarında "Con te Spiaggia", "Se mi persorai" "A casa di Irene" "Goccia di Mare" ve "Legata a un granello di sabbia" ile müzik listelerini altüst etti.

Devamında kariyerinde film müziklerine öncelik verdi. İtalya'da çekilen birçok spaghetti-western filminin müziklerini yaptı. Ayrıca erotik sinemanın kült filmi Emanuelle ve birçok korku filminde de besteleriyle yer aldı.

Birçok Japon animesine de besteleriyle destek oldu. Gençler arasında popülerleşti. Nico Fidenco'nun besteleri Türkiye'de de çok popülerdi. Şarkıcının 'A Casa D'irene' adlı eseri 1975 yılında Türkçe sözlerle Erkut Taçkın tarafından seslendirildi.

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler