Star Wars kitaplarıyla ünlü yazar 58 yaşında kansere yenik düştü

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Star Wars kitaplarıyla ünlü yazar 58 yaşında kansere yenik düştü

J.W. Rinzler adıyla yazdığı Star Wars ve Indiana Jones romanlarıyla tanınan ünlü yazar Jonathan Rinzler kansere yenik düştü.

Ünlü yazar Jonathan Rinzler'ın pankreas kanseri nedeniyle 58 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

Kızı Sarah Rinzler tarafından yapılan duyuruda, Jonathan Rinzler'ın Kaliforniya, Albion'daki evinde pankreas kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumduğu duyuruldu.

Star Wars ve Indiana Jones başta olmak üzere Alien ve The Shining eserleriyle tanınan yazarın 20'den fazla kitabı bulunuyor.

En dikkat çeken eseri The Making of Star Wars olan Rinzler ayrıca The Complete Making of Indiana Jones ve The Star Wars çizgi romanına da imza attı.

Star Wars kitaplarıyla ünlü yazar 58 yaşında kansere yenik düştü - Resim : 1

Jonathan Rinzler kimdir (J.W. Rinzler kimdir?)

Rinzler 15 yıl boyunca George Lucas ile Lucasfilm'de editör yardımcısı olarak görev yaptı. 2016'da Lucasfilm'den ayrılan yazar özellikle Star Wars filmleriyle ilgili kitaplara yöneldi. The Making of The Empire Strikes Back, The Sounds of Star Wars ve Star Wars: The Blueprints bunlardan sadece bazıları.

Filmlerin çekilme süreçlerini anlattığı kitapları sadece Star Wars'la sınırlı kalmadı, Maymunlar Cehennemi, Alien ve Indiana Jones filmlerinin de öykülerini yazdı. Ayrıca All Up adıyla bir de roman yazdı.

New Jersey, Lakewood'da doğan Rinzler, Manhattan ve Berkeley'de yetişti. New York'taki Parsons School of Design'ı bitirdikten sonra New York Üniveristesi'nde okudu. 

2001 yılında Lucasfilm'e katıldı. Lucas kitaplarının basımında editörlük yaptı. 

Rinzler'ın eşi Genevieve 2002 Temmuz ayında yaptığı açıklamada eşinin pankreas kanserinin 4. evresinde olduğunu açıklamıştı. 

Kaynak: Haber Global TV

2021'de hayatını kaybeden ünlüler Yıldız Savaşları Star Wars