Son Şarkı filminde şok! Ahmet Kaya filminde Ahmet Kaya olmayacak

Son Şarkı filminde şok! Ahmet Kaya filminde Ahmet Kaya olmayacak

6 Kasım 2000'de, 43 yaşında hayata gözlerini kapatan Ahmet Kaya'nın hikayesinin anlatıldığı 'Son Şarkı' adlı film mahkemelik oldu. Eşi Gülten Kaya, filmde Ahmet Kaya'nın görüntülerinin izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle tedbir kararı aldırdı.

Yakın zamanda vizyona girecek olan başrollerini Celil Nalçakan ile Ezgi Şenler’in paylaştığı 'Son Şarkı' adlı filminde Ahmet Kaya'nın görüntülerinin izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle eşi Gülten Kaya tedbir kararı aldırdı.

Fransa'da 21 yıl önce hayatını kaybeden ünlü sanatçı Ahmet Kaya'nın çıktığı bir yolculuğun anlatıldığı 'Son Şarkı' adlı filmi mahkemelik oldu. Kaya'nın eşi Gülten Kaya ile kızları Turaç Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk, sanatçının görüntülerinin filmde izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle yapım şirketi Erbay Medya'ya dava açtı.

BİLİRKİŞİ ONAY VERDİ

Bilirkişi, Kaya'nın görüntülerinin ve 4 eserinin filmde izinsiz kullanıldığını belirledi. Mahkeme, bu içeriklerin çıkarılmadığı takdirde filminin gösterime girmesinin, çoğaltılmasının ve dağıtılmasının tedbiren durdurulmasına hükmetti.

Geçtiğimiz Eylül ayında ailenin açtığı dava dilekçesinde, "Filmin yayınlanması halinde Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, kızları Turaç Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk ileride telafisi imkansız maddi ve manevi zarara uğrayacaktır. Davalı Erbay Medya şirketinin yapımcılığını üstlendiği filmin Türkiye sınırları içinde ve dışında yayınlanmamasını talep ediyoruz. Ayrıca filmin televizyon, internet, sosyal medya ve diğer kitle iletişim araçlarında gösterime girmemesi, çoğaltılmaması ve dağıtımının durdurulması için acilen ihtiyati tedbir kararı verilmesini istiyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

Gülten Kaya, daha önce de avukatlarıyla birlikte Ahmet Kaya hakkında çekilen ve çekilecek filmler konusunda bir basın açıklaması yaparak, "Ahmet Kaya ile hayatında fiilen ve düşünsel olarak tek bir kez bile yan yana gelmemiş birtakım insanlar, bu filmi ve filmleri yapmaya çalışıyor. Bunların benim gözümdeki tanımı kifayetsiz muhterislerdir. Bu duruş emekle, sanatla, mücadeleyle, ahlaki değerlerle yoğrulmuştur. Ahmet Kaya için atılacak her adım, onun bu değerlerine sadakatle gerçekleşmelidir. Oysa yapılanlar, Ahmet Kaya'nın vahşi bir sömürüsünden ibaret ticari bir faaliyettir. Ahmet Kaya'nın hayata bakışını, düşüncelerini, yeteneklerini ve üretimini sevenlerine karşı bir sorumlulukla ya da gerçek sinemanın görsel ve estetik diliyle geleceğe yönelik olarak 'belgeleme' yerine, onu yağmalama girişimlerinden olan film ya da filmleri yapmaya çalışanların adlarını biliyoruz tabii. Bunlar Ahmet Kaya/Yusuf Hayaloğlu ağzından söylemek gerekirse sanat hırsızlarıdır" açıklamalasında bulunmuştu.

 

Gülten Kaya Ahmet Kaya