Gülten Kaya'dan film girişimlerine sert tepki: "Yapılanlar, Ahmet Kaya'nın vahşi bir sömürüsünden ibarettir"

Gülten Kaya, eşi Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan İki Gözüm Ahmet filminin yapımcılarına sert çıktı. Kaya, "Yapılanlar, Ahmet Kaya'nın vahşi bir sömürüsünden ibarettir. Bunların benim gözümdeki tanımı kifayetsiz muhterislerdir," dedi.

Gülten Kaya, avukatlarıyla birlikte Ahmet Kaya hakkında çekilen ve çekilecek filmler konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Son aylarda gerek basında gerek sosyal medyada 2000 yılında hayata veda eden Ahmet Kaya'nın hayatının film yapıldığına ve yapılacağına ilişkin muhtelif haberlerin çıktığını hatırlatan Kaya, projeleri rant odaklı olarak değerlendirdi.

Bu tür girişimlere onay ve izinlerinin olmadığını yineleyen Kaya, yapımcılara sert çıktı: "Ahmet Kaya ile hayatında fiilen ve düşünsel olarak tek bir kez bile yan yana gelmemiş birtakım insanlar, bu filmi ve filmleri yapmaya çalışıyor. Bunların benim gözümdeki tanımı kifayetsiz muhterislerdir."   

Gülten Kaya'dan film girişimlerine sert tepki: "Yapılanlar, Ahmet Kaya'nın vahşi bir sömürüsünden ibarettir" - Resim : 1

Ahmet Kaya'yı anlatmaya, onu filmlerin, belgesellerin öznesi yapmaya değer kılanın hayattaki duruşu olduğunu belirten Kaya, "Bu duruş emekle, sanatla, mücadeleyle, ahlaki değerlerle yoğrulmuştur. Ahmet Kaya için atılacak her adım, onun bu değerlerine sadakatle gerçekleşmelidir. Oysa yapılanlar, Ahmet Kaya'nın vahşi bir sömürüsünden ibaret ticari bir faaliyettir. Ahmet Kaya'nın hayata bakışını, düşüncelerini, yeteneklerini ve üretimini sevenlerine karşı bir sorumlulukla ya da gerçek sinemanın görsel ve estetik diliyle geleceğe yönelik olarak 'belgeleme' yerine, onu yağmalama girişimlerinden olan film ya da filmleri yapmaya çalışanların adlarını biliyoruz tabii. Bunlar Ahmet Kaya/Yusuf Hayaloğlu ağzından söylemek gerekirse sanat hırsızlarıdır," dedi. 

Gülten Kaya'dan film girişimlerine sert tepki: "Yapılanlar, Ahmet Kaya'nın vahşi bir sömürüsünden ibarettir" - Resim : 2

Gülten Kaya, bu tür girişimlere karşı yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını söyledi ve bir gün Ahmet Kaya'nın değerli ve onurlu yaşamının filminin yapılacağını vurgulayıp ekledi: "O filmi kızlarımız Çiğdem ve Melis, eserlerimizin yasal temsilciliğini yapan Gam Müzik ve benden duymadığınız sürece lütfen hiçbir şeye itibar etmeyiniz."

                                        

Gülten Kaya Ahmet Kaya İki Gözüm Ahmet