En güzel filmlerin yönetmeni Wolfgang Petersen eşinin kollarında hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Kültür Sanat haberleri Hayatını kaybetti
En güzel filmlerin yönetmeni Wolfgang Petersen eşinin kollarında hayatını kaybetti

Das Boot ve Ateş Hattında gibi filmleriyle tanınan ünlü Alman yönetmen Wolfgang Petersen 81 yaşında hayatını kaybetti

Savaş karşıtı Das Boot filmiyle üne kavuşan ve sonrasında gişe rekorları kıran Ateş Hattında (In the Line of Fire), Kusursuz Fırtına (The Perfect Storm), Hava Kuvvetleri-Bir (Air Force One), Truva (Troy) ve Poseidon'dan Kaçış (Poseidon) gibi birçok önemli filmin yönetmenliğini üstlenen Alman yönetmen Wolfgang Petersen'in 81 yaşında pankreas kanserinden ötürü hayatını kaybettiği açıklandı. Petersen'in Los Angeles, Brentwood'daki evinde, 50 yıllık eşi Maria Antoinette'in kollarında hayatını kaybettiği açıklandı.

1983 yılında Oscar'a 6 dalda aday olan Das Boot filmi, günümüz itibarıyla IMDb'nin en çok oy alan 250 filmlik listesinde 77. sırada yer alıyor.

WOLFGANG PETERSEN KİMDİR?

1941 yılına Almanya'nın Emden kentinde doğan Petersen, kariyerinin ilk en büyük başarısını, 1981'de vizyona giren romandan uyarlama 2. Dünya Savaşı denizaltı filmi Das Boot'la yakalamıştı.

Das Boot Petersen'e 1983 Oscar ödüllerinde iki adaylık getirdi.

Petersen 1990'larda Hollywood aksiyon ve felaket filmlerine geçiş yaptı.

"In the Line of Fire"da Clint Eastwood ve John Malkovich'le çalışan Petersen, salgını konu alan "Outbreak" filminde de Dustin Hoffman'ı yönetme imkanı buldu.

1997'de vizyona giren "Air Force One" filmi o yılın en çok gişe hasılatı getiren 5. filmi oldu.

Petersen 2000'lerde de başrolünde George Clooney'nin olduğu "The Perfect Storm" ve Brad Pitt'in Aşil'i canlandırdığı "Troy" (Truva) filmleriyle ses getirdi.

Wolfgang Petersen Das Boot

 

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler