Robert Redford'dan Trump'a veryansın: Diktatörvari bir saldırı altındayız

Robert Redford'dan Trump'a veryansın: Diktatörvari bir saldırı altındayız

Robert Redford, ABD Başkanı Trump'a karşı sesini yükselten isimler arasına katıldı. Efsanevi oyuncu, NBC News'ta yayınlanan yazısında "Diktatörvari bir saldırı altındayız. Trump'ı göndermenin zamanı geldi. Bu da bizim elimizde," ifadesini kullandı.

Robert De Niro başta olmak üzere Hollywood dünyasının önemli bir kesimi, ABD Başkanı Donald Trump karşıtı görüşlerini sık sık dile getiriyor. 

Bu isimlere son olarak yaşayan efsane Robert Redford da katıldı.

Geçen yıl oyunculuk kariyerini noktaladığını açıklasa da sinemadan kopmayan Redford, Trump'a karşı açtı ağzını yumdu gözünü.

Görkemli kariyerinin yanı sıra aktivist kimliğiyle de tanınan usta aktör, NBC News'un karşıt görüş köşesinde yazdığı yazıda şöyle diyor: "Hayatım boyunca göreceğimi asla düşünmediğim bir krizle karşıyız: Başkan Donald Trump'ın bu ülkeyi ayakta tutan tüm değerlere diktatörvari saldırısı altındayız. Trump'ı göndermenin zamanı geldi. Bunu oylarımızla gerçeğe dönüştürmek bizim elimizde." 

Robert Redford'dan Trump'a veryansın: Diktatörvari bir saldırı altındayız - Resim : 1

Yazının devamında "Bizi Amerika Birleşik Devletleri yerine, Amerika'nın Bölünmüş Devletleri olarak tanımlıyorlar artık. Yaşadığımız bu durum öylesine rahatsız edici ki," ifadesi yer alıyor. 

Amerikan Kongresi'ne de seslenen Redford, partili kimliğinin ülkenin değerlerinden üstün olmadığını hatırlatıyor ve son olarak Amerikan vatandaşlarına çağrıda bulunuyor: "Başkanlık seçimlerine 11 ay kaldı. Gidişatı değiştirmek için tek şansımız, gerçeğe ve dürüstlüğe yönelmek."

ABD Başkanı Trump