Quantum Leap ve Battlestar Galactica yıldızı Dean Stockwell hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Quantum Leap ve Battlestar Galactica yıldızı Dean Stockwell hayatını kaybetti

Quantum Leap yıldızı ünlü oyuncu Dean Stockwell 85 yaşında hayatını kaybetti.

70 yılı aşkın bir sahne, sinema ve TV kariyeri olan Oscar ve Emmy'ye aday gösterilen ünlü oyuncu Dean Stockwell'in 7 Kasım günü sabah saatlerinde hayatını kaybettiği açıklandı. Ölüm nedeniyse açıklanmadı.

Haber Global'in derlediği bilgilere göre 85 yaşında hayata gözlerini yumduğunu belirtilen Stockwell, özellikle Quantum Leap'teki rolüyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Dean Stockwell kimdir?

1936 yılında Hollywood'un kuzeyinde dünyaya gelen ünlü oyuncu, 7 yaşındayken Broadway'de çocuk oyuncu olarak kariyerine başladı.

Frank Sinatra, Gene Kelly, Errol Flynn gibi isimlerin Gentleman's Agreement, The Boy With the Green Hair, Anchors Aweigh gibi filmlerinde çocuk oyuncu olarak rol aldı.

Gençlik döneminde yeniden Broadway'e döndü ve Roddy McDowall'la Compulsion'da oynadı. McDowall'la uzun süren arkadaşlığı da böyle başladı. Aynı oyunun film versiyonundaki performansıyla Cannes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi.

Katherine Hepburn ile Sons and Lovers ve Long Day's Journey Into Night filmlerinde de rol alan Stockwell, daha sonra emlak lisansı aldı ve kariyerine değiştirmenin eşiğine geldi. Ancak Harry Dean Stanton ve Wim Wenders onu ikna ederek yeniden sinemaya döndürdü. Paris, Tewxas, Blue Velvet, dune, Married to the Mob, The Rainmaker ve The Player'da rol aldı.

Married to the Mob'daki rolüyle Oscar adayı oldu.

Quantum Leap ve Battlestar Galactica yıldızı Dean Stockwell hayatını kaybetti - Resim : 1

Dean Stockwell televizyon kariyerinde isi bilim kurgu dizisi Quantum Leap'le dikkatleri üzerine çekti. Bu dizide Amiral Al Calavicci rolünü oynadı. 4 kez Emmy'ye aday gösterildi. 1990 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre ödülünü kazandı.

Stockwell TV'de ayrıca Battlestar Galactica, Tony Danza Show ve NCIS: New Orleans'de boy gösterdi.

Stockwell, 2015 yılında emekli oldu, sanata yöneldi.

Joy Stockwell ile evli olan ünlü oyuncunun 2 çocuğu bulunuyordu.

Kaynak: Haber Global TV

2021'de hayatını kaybeden ünlüler Hollywood