Plaza'da sufi olunur mu? İçsel yolculuk kitabı
Kent yaşamının günlük rutinlerine sıkışanların yanıt aradığı sorular Yazar Selcen Gür'ün kaleme aldığı Plaza Sufisi isimli eserde hayat buldu. Dünyadan soyutlanmadan erdemli ve mutlu olabilmenin yollarını anlatan kitap, tasavvuf ve psikoloji pencerelerinden insanı anlatıyor.
Çağımızın ve kent yaşamındaki sorunlara felsefi bir bakış açısı getiren Plaza Sufisi isimli eser okuyucularla buluştu. Yazar Selcen Gür’ün, kişisel gelişim, felsefe, psikoloji ve tasavvuf ile harmanlanan ‘Plaza Sufisi’ adlı kitabı hızlı ilerleyen çağımızda sabırlı ve erdemli olmaya dikkat çekiyor. İlk romanı Sır ve Gölge’de yaşamın sırları ve gölgeleri arasında kendini gerçekleştirmeye çalışan kadınların birbirine değen yaşamlarını yazan Selcen Gür, bu kez bambaşka bir kapıyı aralıyor. Çağımız insanının bitmek bilmez arayışı ve soruları ile tasavvuf ve pozitif psikolojinin bakış açılarını harmanlayan Gür, yeni kitabı hakkında, "Metropolde yaşayan, büyükşehir keşmekeşinde hayat süren, gündelik haz bombardımanına maruz kalan ve hiçbir şeye yetişemeden evine dönen insanlar, yani benim, sizsiniz, hepimiziz. Böylesi bir terkip kullanma nedenim de tasavvuf ve psikoloji pencerelerinden görünenleri hikâye etmemden ötürü ’’ diyor.
YANIT BEKLEYEN SORULAR
Yazar Selcen Gür, yeni kitabı “Plaza Sufisi”nde özellikle Tasavvuf dünyadan soyutlanmayı mı gerektirir? Neşe ve keder aynı evi paylaşamaz mı? Erdem derken neyi kast ediyoruz? soruları ve çok daha fazlasına yanıt da arıyor.
Tara Kitap etiketiyle raflardaki yerini alan eser hakkında bilgi veren Gür, "Ahmet Yesevî, Yunus Emre, Hacı Bektaş Velî gibi büyük sufiler ve Csikszentmihalyi, M. Seligman, N. LePera, V. E. Frankl, D. Gilbert gibi çağımız yazarlarının da okura eşlik ettiği kitap dört bölümden oluşuyor. Yıllar süren okumalarını zengin bir kaynakça ve kişisel tecrübelerimle sentez oluşturdum. İnancın biyolojisinden tevekkül ve teslimiyete, öfke vehaset gibi duygulardan kalıcı mutluluk ve erdemlere kadar çok sayıda konuyu bazen kurgusal bir zeminde bazen de tamamen kendi bakış açımdan yansıtmaya çalıştım" diye konuşuyor.
BİLİNÇLİ İRADE
"Sabır göstermek olumlu, bize fayda veren bir eylem, bunu hatırdan çıkarmamak lazım" diyen yazar Gür, ayrıca "Tahammül göstermek ise olumsuz, bize zarar veren bir yükün hamallığı değil mi? Bence öyle. Karşılaştığımız bir sıkıntıya çözüm aramak ve ahlak çerçevesinde bilinçli bir irade ortaya koymak sabrın göstergesi" görüşlerini de sıralıyor.
Kaynak: Web Özel