Pera Film'in "Siste Bir Şey Var!" programı, John Carpenter'ın "Sis" filmiyle açılıyor

Pera Film'in "Siste Bir Şey Var!" programı, John Carpenter'ın "Sis" filmiyle açılıyor

Pera Film, her ayın ilk cuma günü düzenlenecek yeni bir gösterim programı ve konuşma serisine başlıyor. Yoğun belirsizlik ve tedirgin bekleyiş hallerinin anlatıldığı altı filmlik Siste Bir Şey Var! programı, John Carpenter'ın "Sis" filmiyle açılıyor...

Pera Müzesi Film Programları, sinemaseverleri bu kez gerilim klasikleriyle buluşturuyor. Sinema tarihinin altı önemli filminden oluşan seçkide belirsizlik içinde bekleyiş halleri perdeye yansıyor ve düzenlenen sohbetlerde yorumlanıyor.

Her ayın ilk cuma günü Altyazı Sinema Derneği işbirliği ve Yeşim Tabak küratörlüğünde gerçekleştirilecek gösterim ve konuşma serisi, başlığını John Carpenter'ın gerçeküstü gerilim filmi Sis'te anahtar bir rol oynayan ünlü replikten alıyor: "Siste bir şey var!" Dolayısıyla serinin ilk filmi de 1980 tarihli Amerikan klasiği Sis.

Pera Film'in "Siste Bir Şey Var!" programı, John Carpenter'ın "Sis" filmiyle açılıyor - Resim : 1

Bir kasabanın sakinlerinin sisin içinde beliren hayaletlerin saldırısına uğradığı ve nihayetinde 100 yıl önceki bir katliamla yüzleştiği gerilimde Carpenter, sisin sunduğu imkânları estetik ve psikolojik düzlemde zengin bir biçimde işliyor. Gösterim sonrasında gerçekleşecek sohbette, Kutlukhan Kutlu ve Yeşim Tabak sis kavramını hem film özelinde hem de tarihten bugüne geniş anlam çerçevesiyle ele alacak. 

Pera Film'in "Siste Bir Şey Var!" programı, John Carpenter'ın "Sis" filmiyle açılıyor - Resim : 2

John Carpenter, filmin çekimleri sırasında...

Özel gösterim, cuma akşamı saat 19.00'da...

Pera Film Pera Müzesi sis