Pembe dizi oyuncusunun hayatı huzurevinde son buldu

Haber Merkezi
2024'te hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kimdir Kültür Sanat haberleri
Pembe dizi oyuncusunun hayatı huzurevinde son buldu

Avustralyalı pembe dizi oyuncusu Brian Wenzel, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Avustralya'nın popüler pembe dizilerinden A Country Practice'teki rolüyle tanınan oyuncu Brian Wenzel 94 yaşında son nefesini verdi. National World'ün haberine göre Wenzel, Adelaide'daki bir huzurevinde vefat etti.

95. yaşına haftalar kala ölen Wenzel, A Country Practice'te Frank Gilroy karakterini canlandırmıştı. En İyi Erkek Oyuncu dalında Gümüş Logie ödülü kazanmıştı.

Acı haberi menajeri Jennifer Hennessey doğruladı. Hennissey açıklamasında "Sevilen Avustralyalı aktör Brian Wenzel'ın hayatını büyük bir üzüntüyle anıyoruz" dedi.

Oyunculuğunda performansının yanı sıra zekası ve mizah anlayışıyla  da dikkat çeken Wenzel, birden fazla nesil tarafından tanınıyordu.

Dizide 12 yıl boyunca 1981'den 1993'e kadar rol aldı. A Country Practice'in yanı sıra 60 yıllık kariyeri boyunca Neighbours, Rover Live, The Young Doctors ve Matlock Police dizilerinde de rol aldı.

1929 yılında Güney Avustralya'da doğan Brian Wenzel, kariyerine 17 yaşındayken sbir komedi tiyatrosunda başlamıştı. Dana sonra The Off Angry Shot ve Alison'ın Doğum Günü gibi filmlerde rol aldı.