Panama Belgeleri'ndeki karanlık ilişkileri anlatan "The Laundromat", Netflix'e gelebilecek mi?

Steven Soderbergh imzalı The Laundromat, yarın Netflix'te yayınlanacak ama Panama Belgeleri skandalına kara mizahla yaklaşan filmin gösteriminin durdurulması için mahkemeye başvuru yapıldı. Netflix, davanın reddini talep ediyor.

Aylardır yıldız kadrosu, yıldız yönetmeni, daha da önemlisi anlattığı öykü itibarıyla büyük gürültü koparan The Laundromat, yarın Netflix'e geliyor. Son dakika sürprizi olmazsa tabii.

Zira, Panama belgelerindeki karanlık ilişkileri kara mizahla yansıtan filmin yayınının durdurulması için mahkemeye başvuru yapılmış durumda. 

Başvuruyu yapan, off-shore hesapların düzenlenmesi, yönetilmesi ve yatırım hizmeti veren Panama merkezli hukuk firması Mossack Fonseca'dan başkası değil. Jürgen Mossack ile Ramón Fonseca'nın kurduğu şirketin yıllar boyunca tuttuğu binlerce belge, 2016 baharında basında yer aldığında yer yerinden oynamıştı. Belgelerde devlet başkanlarından dev şirketlere yüzlerce kişinin karanlık ilişkilerinin ve aklanan milyarlarca doların, kaçırılan vergilerin izi sürülebiliyordu. İşte şirketin kurucuları Mossack ve Fonseca, The Laundromat'ta kendilerinin şeytani birer karakter olarak betimlendiğini, şirket logolarının da izinsiz kullanıldığını iddia ederek Netflix'e karşı mahkemeye başvurdu. Şirket, filmin gösteriminin durdurulmasını talep ediyor. Netflix yetkilileriyse başvurunun Connecticut Federal Mahkemesi'ne yapıldığından hareketle yetkisizlik kararı verilmesini istedi.

Meryl Streep etrafında şekillenen filmde Gary Oldman ile Antonio Banderas, Jürgen Mossack ile Ramón Fonseca'yı canlandırıyor. Filmin göz kamaştıran yan kadrosundaysa Sharon Stone, David Schwimmer, Jeffrey Wright, Will Forte, James Cromwell ve Melissa Rauch yer alıyor. 

Yeni bir gelişme olmazsa Steven Soderbergh'in yönettiği The Laundromat, yarın platformda olacak...

Steven Soderbergh Netflix Panama Belgeleri Meryl Streep Antonio Banderas