Pakize Suda'dan haber var... Açıklama yeğeninden geldi

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Pakize Suda'dan haber var... Açıklama yeğeninden geldi

Dilara Elagözlü, geçtiğimiz aylarda 'akıl geriliği' teşhisi konulan teyzesi 72 yaşındaki oyuncu ve yazar Pakize Suda'nın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Uzun zamandır demans hastalığı nedeniyle zor günler geçiren ve hastanede tedavisine devam edilen Pakize Suda'nın hayatını kaybettiği iddia edildi. Pakize Suda'nın öldüğü yönünde çıkan haberlerin ardından Pakize Suda'nın yeğeni Dilara Elagözlü'den açıklama geldi.  

"TEDAVİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR"

Dilara Elagözlü, sosyal medya hesabında, "İstemeyerek gelen telefonlar üzerine bir açıklama yapıyorum. Teyzem Pakize Suda'nın öldüğüne dair yalan yanlış haberler çıkıyor. Böyle bir durum yok. Kendisi gayet sağlıklı bir durumda tedavi süreci devam ediyor. Bilgilerinize" notunu paylaştı.

 Pakize Suda'dan haber var... Açıklama yeğeninden geldi - Resim : 1

İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşayan oyuncu, yazar Pakize Suda’ya 'akıl zayıflığı' yaşadığı belirtilerek opera sanatçısı ablası Ayşe Suda tarafından vesayet davası açılmıştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda düzenlenen rapor üzerine mahkeme, Pakize Suda'ya yeğeni Dilara Elagözlü'nün (46) vasi olarak atanmasına karar vermişti.

Pakize Suda'dan haber var... Açıklama yeğeninden geldi - Resim : 2

PAKİZE SUDA KİMDİR?

Pakize Suda 23 Nisan 1952 yılında İzmir’de doğdu. Oyuncu, kitap ve köşe yazarı olan 71 yaşındaki Pakize Suda 17 yaşında Ege güzeli seçilmiş Girit Türklerindendir. Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere pek çok gazeteye köşe yazarlığı yapmış olan Pakize Suda’nın Yenmiş Yutulmuş Sözler ve Ağız Tadıyla Sevişemedik adında kitapları bulunuyor. Pakize Suda ayrıca, Türkiye Konuşuyor, Lezzete Yolculuk gibi programlarda da sunuculuk yapmıştır. 

Pakize Suda’nın oynadığı diziler arasında Hayat Bilgisi, Davetsiz Misafir ve Sevda Çiçeği de bulunuyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

pakize suda kimdir hayatını kaybetti Pakize Suda 2022'de hayatını kaybeden ünlüler