Ömer Tuğrul İnançer vefat etti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Ömer Tuğrul İnançer vefat etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu kurucusu, mutasavvıf, yazar, müzisyen ve avukat Ömer Tuğrul İnançer vefat etti

Bir süre önce operasyon geçiren ve istirahat etmekte olan 76 yaşındaki İnançer, İstanbul'daki evinde sabaha karşı hayatını kaybetti.

Siyaset, edebiyat ve düşünce dünyasından pek çok kişi de sosyal medya hesaplarından taziye mesajı paylaşarak üzüntülerini dile getirdi.

Türk düşünce hayatının önemli isimlerinden olan İnançer, yazdığı kitaplarıyla, musiki ve dini alanda yaptığı konuşmalarıyla tanınıyordu.

Ömer Tuğrul İnançer, yarın Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "DERİN TEESSÜR DUYDUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ömer Tuğrul İnançer'in vefatı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Erdoğan Hakk'a yürüyen İnançler için "Sayın İnançer'in vefatından derin teessür duydum. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Derecatı Alî olsun" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti;

"Güzel insan Ömer Tuğrul İnançer beyefendi rahmet-i Rahman’a kavuştu. Rabbinin sevgili bir kulu, ebediyet yurdunun bir eri olarak yaşadı. İman, ahlak, erdem, şefkat, merhamet ve güzellik yoluna adanmış bir ömür... Cemali de güzeldi, celali de. Mekanı cennet, makamı âli olsun." 

Ömer Tuğrul İnançer vefat etti - Resim : 1

ÖMER TUĞRUL İNANÇER KİMDİR?

1946 yılında dünyaya gelen Ömer Tuğrul İnançer, Bursa doğumludur. Türk avukat, müzisyen ve mutasavvıf olan İnançer, İstanbul Üniversitesi'nin hukuk fakültesinԁen mezunudur. İnançer, 1991'e kaԁar hukuk müşavirliği yapmıştır. 1991 yılınԁa Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun Genel Müԁürlüğü'ne atanan Ömer Tuğrul İnançer, Türk Tasavvuf Musikisinin önemli isimlerinden biridir.

Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi tekkesinin son postnişini olarak bilinmektedir. Ömer Tuğrul İnançer'İn kitapları arasında Mübarek Vakitler, Gönül Sohbetleri, Vakte Karşı Sözler, Dinle Ki Dinlenesin de bulunuyor.

Kaynak: AA

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Ömer Tuğrul İnançer