O her zaman bir Raider olarak kalacak... Ünlü müzisyen Keith Allison aramızdan ayrıldı

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
O her zaman bir Raider olarak kalacak... Ünlü müzisyen Keith Allison aramızdan ayrıldı

Paul McCartney'e olan benzerliğiyle dikkat çeken, Paul Revere and the Raiders'ın gitaristi ve şarkıcı Keith Allison 79 yaşında hayatını kaybetti.

Ringo Starr, The Monkees, The Beach Boys gibi efsane gruplarla yıllarca çalışan eski Paul Revere and the Raiders üyesi Keith Allison hayatını kaybetti.

Paul Revere and the Raiders'tan yapılan resmi açıklamada "Derin bir üzüntüyle Keith Allison'ın hayatını kaybettiğini duyuruyoruz" denildi.

Açıklamanın devamında "Tüm Raider ailesi olarak kalbimiz kırıldı. Keith daima bir Raider olarak hatırlanacak. Keith'in eşi Tina, oğlu Ryeland ve kızları Allison ve Brenda ile torunlarına başsağlığı diliyoruz. Keith herkesin arkadaşıydı, herkes Keith'i sevdi. Hep özlenecek" denildi.

Allison'ın ölüm nedeni ise açıklanmadı.

Keith Allison kimdir?

Paul McCartney'ye benzerliği nedeniyle Dick Clark'ın Where The Action Is adlı TV programında uzun süre çalıştı. Daha sonra Warner Bros ile bir plak anlaşması, Dick Clark Productions ile ise solo sözleşme imzaladı.

Raiders'ın üyesi olma kararını gönül rahatlığıyla verdiğini açıklayan Allison, "Her zaman yaptığım şeyin aynısını yapıyordum. Onlarla her yere seyahat ettim, onlarla sürekli gezdim" demişti.

1975 yılında Raiders'tan ayrılmadan önce aynı zaman Crickets, Roy Orbison ve Sonny & Cher'le de çalıştı. Solo alübümü Action'ı çıkardı, Ringo Starr'ın müzik direktörlüğünü yaptı.

Oyunculuk kariyeri de vardı ve bir yandan bunu da devam ettirse de müzikten hiç uzak kalmadı. Waddy Watchel Band'e katıldı.

Allison, kariyeri için "Harika zaman geçirdim, inişlerin ve çıkışların tadını çıkardım. Hız treni gibiydi, yukarı ve aşağı, yukarı ve aşağı, yukarı ve aşağı" demişti.

 

2021'de hayatını kaybeden ünlüler