Netflix, "Minnoşlar" filmi yüzünden ABD'de resmen suçlandı

Netflix, "Minnoşlar" filmi yüzünden ABD'de resmen suçlandı

Netflix, Türkiye kataloğundan kaldırmak zorunda kaldığı Cuties (Minnoşlar) filmi nedeniyle ABD'de resmen suçlandı. Teksas eyaletinde mahkemeye sunulan iddianamede film, müstehcen olarak değerlendirildi. Netflix ise, bir kez daha filmin arkasında durdu...

Gürültü 1 ay önce kopmuştu.

Netflix, Maimouna Doucouré imzalı Cuties (Minnoşlar) filmi nedeniyle yoğun eleştiri aldı.

Sundance Film Festivali'nde ödül alan filmi yerden yere vuranlar, Minnoşlar'da sübyancılığın özendirildiğini, küçük kız çocuklarının cinsel bir obje olarak kullanıldığını savunuyordu.

Film, Türkiye'de platformun yayın kataloğundan kaldırıldı. 

Ama pek çok yerde gösterildi.

Özellikle ABD'de Türkiye'dekilere benzer eleştiriler aldı film. Bazı senatörler, Netflix hakkında soruşturma açılması çağrısı yaptı. 

Ve Netflix, Teksas'taki bir mahkeme tarafından resmen suçlandı.

İddianamede Minnoşlar, müstehcen, şehvani duyguları uyandıran, açık saçık görüntülere sahip bir film olarak tanımlanıyor. Mahkeme, yayın platformunu çocuklar üzerinden açık saçık görüntüleri yaymakla suçlanıyor ve bu görüntülerin hiçbir sanatsal değerinin de olmadığını iddia ediyor. 

Netflix'in savunmasıysa şöyle: "Minnoşlar, küçük çocukların cinsel obje olarak kullanılmalarına karşı sosyal bir duruştur. Suçlama haksız. Filmin yayındayız."

MİNNOŞLAR'IN KONUSU NE?

Peki, tartışma yaratan Minnoşlar'ın konusu ne? 

11 yaşındaki Amy, Senegal kökenli ailesiyle Paris'te yaşayan bir kızdır. Okulda Cuties adındaki bir dans grubuna girmesiyle küçük kızın hayatı kökten değişir. Dans grubu sayesinde dünyadaki yerini anlamaya, özgürlüğün tadını almaya başlayan Amy, bu süreçte ailesinin geleneksel değerleriyle çatışma yaşar...

Netflix, film nedeniyle dünya genelinde çok sayıda abone kaybetmişti, belirtelim...  

Kaynak: Haber Global TV

Netflix Cuties Minnoşlar