Yoğun tepkiyle karşılaşan Netflix, Cuties (Minnoşlar) sessizliğini bozdu

Yoğun tepkiyle karşılaşan Netflix, Cuties (Minnoşlar) sessizliğini bozdu

9 Eylül'de yayına girecek 'Cuties' (Minnoşlar) filminde 11 yaşındaki bir kız çocuğunun dişiliğini keşfetme serüvenini 18+ uyarısıyla sunan yayın platformu Netflix'e 'pedofili' tepkisi yağdı, eleştiriler karşısında sessiz kalan Netflix açıklama yaptı

Cuties filmi, 11 yaşındaki küçük kızın hayatını işleyişi, çocukları cinsel obje olarak gösterdiği, pedofiliyi normalleştirdiği söylemleriyle eleştiri oklarının hedefi olarak tüm dünyada Twitter kullanıcıları tarafından gündem oldu. 

ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİRMEK İÇİN TWITTER'DA KAMPANYA BAŞLATTILAR

Cuties filmi Netflix Türkiye üzerinde "Minnoşlar" ismiyle yayınlanacak Cuties filminin pedofiliye teşvik ettiği gerekçesiyle, çok sayıda kullanıcı Netflix aboneliğini sonlandıracağını dile getirdi. #CancelNetflix etiketiyle sosyal medyanın gündemine oturan tepkilere karşı bugüne kadar sessiz kalan Netflix ise sonunda suskunluğunu bozarak açıklama yaptı. 

NETFLIX SUSKUNLUĞUNU BOZDU: BU GÜÇLÜ BİR FİLM

Tartışmaların alevlendiği, dünyanın her yerinden sosyal medya kullanıcılarının 'pedofiliyi' teşvik ettiği gerekçesiyle kınadığı film hakkında eleştirenlere 'bir şans vermeleri' gerektiği yönünde çağrıda bulunan Netflix, filmin genç kızların cinselliğini ön plana çıkarmadığını, filmin 'güçlü' bir sosyal mesajı olduğunu belirtti. 

Şirket tarafından Fox News'e yapılan açıklamada, "Cuties (Minnoşlar), küçük çocukların cinselleştirilmek istenmesine karşı sosyal bir mesajdır. Bir ödüllü bir film ve genç kızların özellikle sosyal medya ile toplum baskısından kaynaklı güçlü bir mesajı olan bir hikaye. Bu gibi önemli konuları önemsemeyen herkese filmi izlemelerini tavsiye ediyoruz." dedi. 

Açıklamalardan tatmin olmayan bazı kullanıcılar, Netflix'i iptal etme çağrısının ötesine geçerek Kongre'yi, FBI'yı, eyalet başsavcılarını ve film yapımcılarını 'olası çocuk istismarı ve çocuk pornografisi yasalarının ihlali' konusunda araştırmada bulunmaya çağırdı. 

CUTIES FİLMİNİN KONUSU

Netflix, Fransız-Senegalli yönetmen Maïmouna Doucouré‘nin ilk uzun metrajlı filmi olan Cuties’in konusunu şu şekilde tanımlıyor: 11 yaşındaki Amy, twerk yapan bir dans grubuna hayran kalır. Onlara katılma umuduyla dişiliğini keşfetmeye başlayarak aile geleneklerine meydan okur.

TÜRKİYE'DE YAYINA GİRMEYECEK

RTÜK, 6112 sayılı Kanun'un "Yayın hizmetleri….. Çocuklara, güçsüzlere ve engellilere karşı istismar içeremez ve şiddeti teşvik edemez." hükmü uyarınca filmin platformun kataloğundan çıkarılması gerektiğine karar vermişti.

Alınan bilgiye göre, Netflix tebliğ edilmesinin ardından karara uyarak, filmi kataloğundan çıkardı. Film, Türkiye'de yayına girmeyecek.

Kaynak: Haber Global TV

Netflix Cuties Minnoşlar RTÜK pedofili