Netflix, futbolsuz günlerde futbolla bağlantılı 11 yapımıyla sahada!

koronavirüs
Netflix, futbolsuz günlerde futbolla bağlantılı 11 yapımıyla sahada!

Netflix, koronavirüs salgını nedeniyle süper müsabakalarının askıya alındığı bugünlerde futbolla bağlantılı dizi ve belgeselleriyle futbolseverlerin karşısında. 11 farklı yapım seyirciyi bekliyor...

İspanya'dan Meksika'ya, Arjantin'den Fransa'ya dünyanın dört bir yanından futbola dair önemli dizi, film ve belgeseller, tüm karşılaşma ve turnuvaların askıya alındığı bugünlerde futbol tutkunlarına iyi gelebilir. 

Netflix'te yer alan futbol temalı 11 yapım karşınızda:

THE ENGLISH GAME 

Altı bölümlük Julian Fellowes imzalı dizi, seyirciyi 19. yüzyılın son dönemlerine; Britanya'da modern futbolun temellerinin atıldığı günlere götürüyor. Senaryosu gerçek olaylara dayanan The English Game, futbolun yalnızca tarihini değil aynı zamanda kişisel ve toplumsal farklılıkların üstesinden gelebilen gücünü de vurguluyor.  

SUNDERLAND 'TILl I DIE

Adını Sunderland tribünlerine ait bir tezahürattan alan belgeselin ilk sezonu, seyirciyi geçmişi 1879'a uzanan İngiliz kulübünün peşinden Premier Lig'den küme düştüğü döneme; toparlanmaya çalıştığı 2017-2018 sezonuna götürüyor. 1 Nisan'da yayınlanmaya başlanan ikinci sezonsa 2018-2019 sezonuna odaklanıyor. 

BARÇA RÜYASI 

Belgesel, dünyanın en sevilen takımlarından birinin geçmişine Johan Cruyff, Andres Iniesta ve Gary Lineker gibi efsaneler eşliğinde ışık tutuyor. 

İLK TAKIM: JUVENTUS 

İki sezon ve altı bölümden oluşan belgesel, üst üste yedinci kez İtalya şampiyonu olmaya ve Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşmaya çalışan Juventus'u saha içinde ve dışında takip ediyor. 

BOCA JUNIORS CONFIDENTIAL 

Dört bölümlük belgeselde Boca Juniors'ın futbolcuları, taraftarları ve personeli, kulübün perde arkasında yaşananları anlatıyor.  

LE K BENZEMA

Cezayir asıllı Fransız futbolcu Karim Benzema, yeteneklerinin yanı sıra zaman zaman yaptığı dikkat çekici açıklamalarla da gündeme gelen bir isim. 2017 yapımı belgeselde yıldız futbolcu kariyeriyle ilgili dobra dobra konuşuyor ve milli takımdaki yerini tehlikeye atan suçlamalardan bahsediyor. 

APACHE: LA VİDA de CARLOS TEVEZ

Carlos Tevez'in hayatını sert bir gerçekçilikle dramatize eden yapım, oyuncunun Arjantin'in yüksek suç oranlarıyla bilinen Fuerte Apache mahallesinde büyümesine rağmen bir yıldız haline gelişinin öyküsünü anlatıyor. 

ANTOINE GRIEZMANN: BİR EFSANENİN DOĞUŞU

Fransız oyuncunun yaşamına odaklanan belgesel, "Küçük Prens" lakaplı futbolcuyu daha yakından tanımak isteyenler için. 

MARADONA MEKSİKA'DA 

Tüm zamanların en iyilerinden, çoğunluğa göre en iyisi Arjantinli futbol yıldızı Diego Armando Maradona, mini belgeselde Meksika kulübü Dorados'u ve belki de kendisini kurtarmak için Sinaloa Karteli'nin yuvası Culiacan'a gidiyor ve olaylar gelişiyor...

ULTRAS

İtalya'daki fanatik taraftarların öykülerine odaklanan filmde, yaşlanan bir taraftar, kendisi ve genç bir takipçisi için yepyeni bir gelecek kurmaya çalışırken geçmişiyle yüzleşiyor. Tribün kültürünün iyi, kötü ve zaman zaman aşırıya kaçabilen yanlarını görmek isteyenler için... 

BACK OF THE NET 

Çocuklarıyla futbol temalı, eğlenceli bir film izlemek isteyenlere yönelik Back of the Net, fen bilimlerine tutkun Amerikalı bir öğrencinin tatilde yanlışlıkla Avustralya'daki bir futbol akademisine gitmesini ve burada yaşadığı maceraları konu alıyor. 

Netflix koronavirüs