Nazilerin idam kararı verdiği ünlü oyuncu Hardy Krüger hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Almanya ABD Kültür Sanat haberleri
Nazilerin idam kararı verdiği ünlü oyuncu Hardy Krüger hayatını kaybetti
Nazilerin elinden kurtulan Alman oyuncu Hardy Krüger, 93 yaşında hayatını kaybetti

1944 yılından bu yana 60'tan fazla filmde rol alan, Nazilerin idamına karar verdiği ünlü Alman oyuncu Hardy Krüger, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Aralarında A Bridge Too Faar, The Flight of the Phoenix ve Wild Geese'in de bulunduğu 60'tan fazla filmde rol olan ünlü oyuncu Hardy Krüger 93 yaşında aramızdan ayrıldı.

Hollywood'da kariyer yapan Alman oyuncunun Kaliforniya'daki evinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Açıklamayı oyuncunun menajeri Peter Kaefferlein yaptı. Resmi duyuruda "Sıcak kalbi, yaşama sevinci ve sarsılmaz adalet duygusuyla unutulmayacak" denildi.

Hardy Krüger kimdir?

Haber Global'in derlediği bilgilere göre Almanya Hamburg doğumlu Hardy'nin gerçek adı Franz Eberhard August Krüger'dı. Almanya'nın savaş sonrası en iyi aktörlerinden biriydi ve Hollywood'un yolunu tutmuştu.

İlk rolünü ise Almanya'da 16 yaşında oynamıştı. Hitler dönemindeki 1944 yapımı filmde The Young Eagles filminde Nazi askerlerinden birini canlandırmıştı. Film Alman hükümetinin isteğiyle çekilmişti.

Nazilerin idam kararı verdiği ünlü oyuncu Hardy Krüger hayatını kaybetti - Resim : 1

İkinci Dünya Savaşını 38. SS Nibelungen Tümeni'nde Almanya için savaşmıştı. Ancak bir grup Amerikan askerine pusu kurma emrini reddedince korkaklık yaptığı gerekçesiyle idamına karar verildi, ancak son anda kurtuldu. Ölüm cezası bir Nazi subayı tarafından bozuldu. Bu olaydan sonra Krüger, İtalya'ya kaçtı ve savaş bitene kadar ortalarda görünmedi.

Savaşın ardından oyunculuk kariyerine devam etmek isteyen Krüger, yeterince parası olmadığı için oyunculuk okuluna kayıt yaptıramadı. Birkaç küçük tiyatroda oynayarak ekmeğini kazanmaya çalıştı.

Almanca, İngilizce ve Fransızcayı aksansız konuşabilen başarılı oyuncu 1957 yılındaki Britanya yapımı The One That Got Away ile dünyanın dikkatini çektikten sonra A Bridge too Far ve The Wild Geese gibi kalburüstü yapımlarda rol aldı.

Oscar kazanan Sundays and Cybele ile bir Alman mühendisi canlandırdığı The Flight of Phoenix'te başrolde oynadı.

Özgeçmişinde The Secret of Santa Vittoria'nın yanı sıra Stanley Kubrik'in Barry Lyndon'u da yer alıyor.

Nazilerin idam kararı verdiği ünlü oyuncu Hardy Krüger hayatını kaybetti - Resim : 2

1980'lerin sonunda oyunculuğu bırakan Krueger kariyeri boyunca ayrıca 16 kitap yazdı.

Ayrıca Avrupa televizyonları için dünyayı dolaşarak birçok belgesel film çekti.

Kariyeri boyunca faşizme karşı konuşmalar yaptı ve demokrasinin öneminden bahsetti.

2018 yılında 90. yaş günü nedeniyle Alman Haber Ajansı DPA'ya bir röportaj veren Krüger, ölümden korkmadığını belirtmiş ve "Ölümle büyüdüm, alıştım" demişti.

Kaynak: Haber Global TV

Naziler 2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hollywood