Narmin Balayeva ile 'Poster' Azerbaycan'da

Haber Global Kültür Sanat haberleri
Narmin Balayeva ile 'Poster' Azerbaycan'da

Haber Global’de ekranlara gelen 'Poster', 15. yüzyılda dönemin şahı Şirvanşah tarafından inşa edilmiş, yakın doğunun en görkemli mimari eserlerinden biri olarak kabul edilen ve UNESCO'nun kültür mirası olarak nitelendirdiği Azerbaycan'ın muhteşem yapısı Şirvanşahlar Sarayı'nı gezecek.

Haber Global’de, 5 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30'da, Narmin Balayeva'nın sunduğu 'Poster', ünlü besteci Tuluyhan Uğurlu ve Prof. Dr. Neşe Kaplan’ı konuk edecek.

Narmin Balayeva ile 'Poster' Azerbaycan'da - Resim : 1

Akademik, araştırma – inceleme, fotoğraf, sinema ve tiyatro kategorilerinde birçok eser yazmış olan Kaplan, Tuluyhan Uğurlu’nun eserlerini değerlendirdiği “Tuluyhan Uğurlu’nun Anlatılarında İstanbul Kültürler Senfonisi” kitabını, kitabın okuyucuya sunduğu temel göndermeleri ve müziğin kültürel işlevini anlatacak.

Narmin Balayeva ile 'Poster' Azerbaycan'da - Resim : 2

Akademide master yaparken, sanat yaşamının en ciddi kararını vererek, klasiklere veda eden ve sadece kendi eserlerini seslendirmeye başlayan Uğurlu, bestelediği eserleri, Türk klasik müziğinde bir ilke imza attığı ilk senfonisi “Senfoni Türk”ü ve bilinmeyenlerini ekrana taşıyacak.

Narmin Balayeva’nın sunduğu 'Poster' programında, ünlülerin dünyası, moda rüzgarları, kültür-sanata dair son haberler, keşfedilmeyi bekleyen mekanlar, pratik bilgiler ve daha fazlası cumartesi saat 17.30’da Haber Global’de ekrana geliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global Narmin Balayeva poster kültür sanat haberleri Azerbaycan