Müzisyen Murat Ertel'in hayatı, belgesele konu oldu

Müzisyen Murat Ertel'in hayatı, belgesele konu oldu

Babazula grubunun kurucusu Murat Ertel'in hayatını konu alan Aşıkların Sözü Kalır-Murat Ertel Belgeseli tamamlandı. Cüneyt Gök'ün yönettiği belgeselin basın gösterimi, yarın Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Yerleşkesi'nde yapılacak.

Aşıkların Sözü Kalır, müziğin birleştirici özelliği ve evrenselliğini işleyen "İşini Severek Yapanlar" belgesel serisinin ikinci ayağı. 

Belgesel, Babazula grubunun kurucusu Murat Ertel'in Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli grafik sanatçılarından babası Mengü Ertel'den sanatçı çevresine, dayıları yazar İlhan Selçuk ve çizer Turhan Selçuk'tan müzik kariyerinin gelişimine, sanatını ve sanatıyla iç içe geçmiş hayatını konu alıyor.

Yönetmenliğini Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Cüneyt Gök'ün yaptığı 1 saatlik Aşıkların Sözü Kalır: Murat Ertel Belgeseli'nde ayrıca müzisyenin "Ruhani Müzik" olarak tanımladığı "Psikedelik" müzik üzerine kurucusu olduğu Babazula grubunun üyelerinin ve müzik yazarı Murat Beşer'in de görüşlerine yer veriliyor.

Müzisyen Murat Ertel'in hayatı, belgesele konu oldu - Resim : 1

Aşıkların Sözü Kalır: Murat Ertel Belgeseli, farklı sanat disiplinlerini bir araya getiren, izleyicilere görsel ve işitsel bir şölen sunan Babazula grubunu daha yakından tanımak için iyi bir seçenek. 

Belgeselin basın gösterimi, yarın Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Yerleşkesi'nde yapılacak.

Müzisyen Murat Ertel'in hayatı, belgesele konu oldu - Resim : 2

belgesel müzik Cüneyt Gök