Muhsin Ertuğrul'un kayıp filmi "Tamilla", ilk kez Altın Portakal'da gösterilecek

Muhsin Ertuğrul'un kayıp filmi "Tamilla", ilk kez Altın Portakal'da gösterilecek

Muhsin Ertuğrul'un kayıp olduğu sanılan Tamilla adlı filmi, ilk kez 26 Ekim'de başlayacak 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak. Özel gösterime piyanoda Ayşe Tütüncü, klarnette Miray Eslek eşlik edecek.

Türk sinema ve tiyatrosunun en büyük ustalarından Muhsin Ertuğrul'un Kiev'deki Ukrayna Foto Sinema İdaresi'nde çalıştığı dönemde çektiği iki filmden biri olan Tamilla (diğer film Spartaküs, hâlâ kayıp), o dönemde Fransız sömürgesi olan Cezayir'de ailesi tarafından başlık parası karşılığı küçük yaşta evlendirilen bir Berberi kadının hikâyesini anlatıyor.  

Muhsin Ertuğrul'un kayıp filmi "Tamilla", ilk kez Altın Portakal'da gösterilecek - Resim : 1

Tamilla, daha küçük yaşta başlık parası karşılığı tüccar Lahraş'la sözlendirilir. Lahraş'ın üç yıl sürecek bir ticari sefere çıkmasını fırsat bilen Tamilla'nın babası, bu kez onu Prens Akli ile evlendirir. Lahraş'ın seferden erken dönmesiyle işler karışır. Kadının bir meta gibi alınıp satıldığı bu ortamda, erkekler arasındaki pazarlık elbette Tamilla'yı daha da kötü bir sona doğru sürükleyecektir. 

Muhsin Ertuğrul'un kayıp filmi "Tamilla", ilk kez Altın Portakal'da gösterilecek - Resim : 2

Fransız hukukçu ve yazar Ferdinand Duchêne'nin aynı adlı romanından uyarlanan 1927 tarihli sessiz film, özellikle tanınmış Alman sanat yönetmeni Heinrich Beisenherz'in tasarımları ve atmosfer yaratmaktaki başarısıyla dikkat çekiyor.  

1 Kasım'da yapılacak gösterim, piyanoda Ayşe Tütüncü, klarnette Miray Eslek'in olacağı canlı müzik eşliğinde gerçekleşecek.  

Muhsin Ertuğrul'un kayıp filmi "Tamilla", ilk kez Altın Portakal'da gösterilecek - Resim : 3

Antalya Altın Portakal Film Festivali Muhsin Ertuğrul Altın Portakal