Metin Akpınar'ı anlatan belgesel "İyi ki Yapmışım", yarın akşam ilk kez seyirciyle buluşuyor

Metin Akpınar'ı anlatan belgesel "İyi ki Yapmışım", yarın akşam ilk kez seyirciyle buluşuyor

Türk tiyatrosu ve sinemasının yaşayan efsanesi, büyük usta Metin Akpınar'ın hayatı bir belgeselle beyazperdeye geliyor. Yarın akşam 39. İstanbul Film Festivali'nde ilk kez gösterilecek İyi ki Yapmışım'da kader arkadaşları, sanatçıyı anlatıyor...

80 yıla yaklaşan ömrüne her biri hafızalara kazınan onlara film, tiyatro oyunu, kabare ve dizi sığdıran, Türk tiyatrosu ve sinemasının yaşayan efsanesi Metin Akpınar'ın hayatı, İyi ki Yapmışım belgeseliyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Selçuk Metin'in yönettiği, senaryosunu Zeynep Miraç Özkartal Taner'in yazdığı belgeseli Tilbe Saran seslendirdi. Görüntü yönetmenliğini Uğur İçbak'ın üstlendiği İyi ki Yapmışım'ın müzikleriyse Murat Evgin'e ait.

Metin Akpınar'ı anlatan belgesel "İyi ki Yapmışım", yarın akşam ilk kez seyirciyle buluşuyor - Resim : 1

Nevra Serezli, Perran Kutman, Ahmet Gülhan, Ferhan Şensoy, Cihat Tamer, Kandemir Konduk, Selma Sonat, Demet Akbağ, Demet Taner, Zeynep Oral, Suat Sungur ve Dikmen Gürün'ün usta sanatçıya dair anlatımları ve ortak anılarıyla katkı sunduğu belgeselde Metin Akpınar da kendini anlatıyor...

Belgeselin ilk gösterimi, yarın akşam Sakıp Sabancı Müzesi'nde düzenlenecek 39. İstanbul Film Festivali Ödül Töreni'nin ardından yapılacak. 

İyi ki Yapımışım, ekim ayındaki festival programında yer alıyor... 

Fotoğraflar, Selçuk Metin’in sosyal medya hesabından alınmıştır... 

Metin Akpınar