Metal Church'ün solisti Mike Howe hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Metal Church'ün solisti Mike Howe hayatını kaybetti

Metal Church grubunun solisti Mike Howe, 55 yaşında hayatını kaybetti. Peki Mike Howe kimdir? İşe Mike Howe'un müzikten marangozluğa uzanan kariyerinin öyküsü.

Metal Church grubunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada grubun solisti olan Mike Howe'un hayatını kaybettiği duyuruldu.

55 yaşındaki Howe'la ilgili yapılan duyuruda "Kardeşimiz, arkadaşımız, heavy metal müziğinin gerçek efsanesinin ölüm haberini vermekten dolayı çok üzgünüz. Mike Howe, Kaliforniya, Eureka'daki evinde sabah hayatını kaybetti. Yıkılmış durumdayız ve söyleyecek söz bulamıyoruz. Lütfen Howe'un ailesine ve bize bu zor zamanlarımızda saygı gösterin" denildi. 

Metal Church'ün solisti Mike Howe hayatını kaybetti - Resim : 1

Mike Howe kimdir?

Mike Howe, 21 Ağustos 1965 tarihinde Michigan'da doğdu. Gençlik döneminde Los Angeles'a taşındı ve burada Hellion grubunu kurtu. Daha sonra grubun adını Snair olarak değiştirdi. 1988 yılında Heretic grubuyla Breaking point albümünü kaydetti. Daha sonra Metal Church'e dahil olarak David Wayne'in yerini aldı.

Howe'un gelişiyle grup büyük bir yekseliş gösterdi. Howe, 1988 ile 1995 yılları arasında grubun çıkardığı Blessing in Disguise, The Human Factor ve Hanging in The Balance albümlerinde şarkı söyledikten sonra müziği bıraktı. Ailesine odaklanan Howe, geçimini marangozluk yaparak sürdürdü. 

Ancak 2015'te müziksiz yapamayacağına karar verip Metal Church'e döndü. 2016'da XI ve 2018'de Damned If You Do albümlerini yaptı. 2020'de de The From The Vault koleksiyonunu piyasaya sürdüler. 

2021'de hayatını kaybedenler