Manga efsanesi Matsumoto hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Japonya Hayatını kaybetti
Manga efsanesi Matsumoto hayatını kaybetti

Space Battleship Yamato gibi birçok animeye imzasını atan ünlü manga sanatçısı Leiji Matsumoto, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Mangalarının yanı sıra Daft Punk'ın One More Time klibine de imzasını atan ünlü manga sanatçısı Leiji Matsumoto 85 yaşında hayatını kaybetti.

Japon sanatçının birçok eseri ülkesinin yanı sıra tüm dünyada da se getirmişti.

Galaxy Express 999 ve Space Pirate Captain Herlock gibi eserleri televizyonlarda anime dizisine uyarlanan Matsumoto, 1970'li yıllarda efsaneye dönüşmüştü.

Gerçek adı Akira Matsumoto olan sanatçının kalbinin durması nedeniyle Tokyo'da öldüğü açıklandı.

LEIJI MATSUMOTO KİMDİR?

Haber Global'in derlediği bilgilere göre Kureme'de doğan Matsumoto, 6 yaşında çizmeye başlamış ve Otoko Oidon adlı manga serisiyle üne kavuşmuştu. 

Eserlerinde daha çok savaş trajedilerini işleyen sanatçı, bir savaş karşıtıydı. Babası askeri pilottu. Babasının sürekli göreve gitmesinin eserlerini etkilediği düşünülüyor.

2018 yılında Japon NHK'ye verdiği röportajda babasının bir gün görevden dönmediğini anlatan Matsumoto, "Babamın astları gelip onu canlı olarak geri getiremedikleri için annemden özür dilemişlerdi" demişti. 

Manga efsanesi Matsumoto hayatını kaybetti - Resim : 1

SAVAŞ KARŞITIYDI

Savaşların geleceği mahvettiğini söyleyen Matsumoto, "İnsanlığa katkıda bulunabilecek pek çok genç savaş sırasında öldürüldü" diye konuşmuştu. 

"Babam bana her canlının ölmek için değil yaşamak için doğduğunu söylerdi" diyen sanatçı, "Bence savaşarak zaman kaybetmemeliyiz" şeklinde konuşmuştu.

Matsumoto, Japonya ve Fransa'da birçok ödüle layık görülmüştü. 

 

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti manga 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler japonya