Low'un bateristi Mimi Parker kansere yenik düştü

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kültür Sanat haberleri
Low'un bateristi Mimi Parker kansere yenik düştü

Indie rock grubu Low'un bateristi ve vokalisti Mimi Parker, 55 yaşında yumurtalık kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti.

HABER GLOBAL DIŞ HABER - Low grubuyla tanıdığımız müzisyen Mimi Parker, henüz 55 yaşındayken kanser nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Acı haberi eşi ve Low grubu üyesi olan Alan Sparhawk duyurdu. 2020 Aralık ayında yumurtalık kanseri olduğu açıklanan Parker'ın, kanserle olan mücadelesini kaybettiği duyuruldu.

Minnesotalı Indie Rock Grubu Low'a hem baterist hem vokalist hem de şarkı sözü yazarı olarak katkı sağlayan Mimi Parker'ın sağlının bozulması nedeniyle grubun son dönemdeki konserleri ertelenmişti.

Low'un bateristi Mimi Parker kansere yenik düştü - Resim : 1

MIMI PARKER KİMDİR?

1967 yılında Minnesota'nın Bemidji kasabası yakınlarından doğum büyüyen Parker, genç yaşta müzikle tanıştı. Başlarda country ve gospel söyleyen şarkıcı yaşı ilerledikçe müziği bu küçük kasabadan kurtulmanın tek yol uolarak gördü.

Konserlerde perküsyon da çalan Mimi Parker, ileride evleneceği Alan Sparhawk'la okulda tanıştı. İkili 1993 yılında Low grubunu basçı John Nichols'u da dahil ederek kurdu.

1994 yılında I Could Live in Hope'u yayınlayan grubun bu albümü 1990'ların en iyi albümleri listesinde yer aldı.

Indie rock türünde şarkılar yapan grup toplam 13 albüme imza attı. Grubun tarzı için slowcore ifadesi kullanıldı, ancak grup üyeleri bunu reddetti.

Grubun son iki longplay'i Double Negative ve Hey What olmuştu.

Parker ile Sparhawk'ın iki çocuğu bulunuyordu.

2022'DE HAYATINI KAYBEDEN ÜNLÜLER

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler