Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, 6 yıl sonra müzikseverlerle buluştu

Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, 6 yıllık aranın ardından Kuşadalılar, tatilciler ve müzikseverlerle yeniden buluştu. Final gecesi, 7 Eylül'de...

Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, 6 yıl sonra müzikseverlerle buluştu - Resim : 1

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Güvercin Beste Yarışması, dün akşamki kortej yürüyüşü ve geçit töreniyle başladı. 

Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, 6 yıl sonra müzikseverlerle buluştu - Resim : 2

Kortejin ardından tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda açılış kokteyli yapıldı. 

Bu yıl Barış Manço Onur Ödülü'ne layık görülen Türk pop müziğinin yaşayan efsanelerinden Alpay, gecede bir konser verdi.

Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, 6 yıl sonra müzikseverlerle buluştu - Resim : 3

İlki 1985'te düzenlenen Altın Güvercin Beste Yarışması'nı o yıl Fatih Erkoç, Yol Verin a Dostlar şarkısıyla kazanmıştı. Yıllar içinde müzik dünyamıza önemli isimleri kazandıran yarışmanın galibi, 7 Eylül'de Kuşadası Amfi Tiyatro'da gerçekleşecek finalde belli olacak.

Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, 6 yıl sonra müzikseverlerle buluştu - Resim : 4

Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, 6 yıl sonra müzikseverlerle buluştu - Resim : 5

Ali Rıza Türker, İzzet Öz, Işın Karaca, Doğukan Manço, Ali Rıza Binboğa, İlhan Şeşen, Armağan Çağlayan, Volkan Severcan, Yusuf Bütünley, Ömür Gedik ve Kuşadası'ndan Murat Sert ile Hüsnü Öten'den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda birinci olan besteciye Altın Güvercin ve 50 bin TL, ikinci besteciye Gümüş Güvercin ve 30 bin TL, üçüncü besteciye ise Bronz Güvercin ve 20 bin TL para ödülü verilecek. İHA


kuşadası müzik müzik yarışması Altın Güvercin