Klipte kesinti var, filmde olmayacak

Netflix filmi El Camino'nun yeni klibinde sigaralı sahnenin kesilmesi, sansür iddialarını yeniden gündeme taşıdı. Netflix, kesintinin sadece kliple olduğunu, üyelerinin filmi herhangi bir kesinti veya değişiklik olmadan izleyebileceğini duyurdu.

Netflix için çekilen Breaking Bad filmi El Camino'nun Emmy Ödül Töreni'nde yayınlanan özel klibi, Türkiye gündeminde farklı yankı buldu. 

Filmin yeni klibi, uluslararası mecralarda farklı, Netflix Türkiye hesabındansa farklı şekilde paylaşıldı. 

Netflix'in global YouTube kanalında başrol oyuncusunun sigarasının koru görülürken, Netflix Türkiye YouTube kanalında ateş görünmüyor.

Konunun sosyal medyada yer bulması üzerine Netflix'ten açıklama gecikmedi. Açıklamada klip ve fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili içerik üzerinde ufak değişiklikler yapıldığı belirtildi. 

Netflix, bu değişikliğin sadece klipte yapıldığını, üyelerin filmi herhangi bir kesinti veya değişiklik olmadan izleyebileceğini vurguladı. 

Netflix, RTÜK lisans başvurusunun ardından "Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek," açıklamasını yapmıştı.

Aaron Paul'ün canlandırdığı Jesse Pinkman'a dair yeni bir öykü anlatan El Camino: Breaking Bad Movie, 11 Ekim'de Netflix'e gelecek. 

Netflix El Camino Breaking Bad sansür Netflix Türkiye