Kerem Bürsin'in pandemiden önce çekilen filminden ilk fragman

sinema

Kerem Bürsin ile İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini oynadığı, koronavirüs pandemi öncesi çekilen iddialı film "Eflatun"dan sonunda ilk fragman geldi.

İrem Helvacıoğlu ve Kerem Bürsin’in başrollerinde yer aldığı "Eflâtun" filminden ilk tanıtım yayınlandı. Çekimleri pandemi öncesinde tamamlanan filmin ulusal ve uluslararası festivallere katılması planlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nden yapım desteği alan filmde, VFX, 2D, 3D, özel ses efektleri, reel görüntüler ve animasyonları bir arada kullanılarak görme engelli bireylerin dünyayı algılayış biçiminin somutlaştırması amaçlandı.

FİLMİN KONUSU NE?

Eflâtun, beş yaşındayken görme yetisini kaybeder. Bu süreçte babasının öğrettiği ses ve gölge oyunları ile ekolokasyon yöntemini kullanarak hayata tutunur. Gerçek ile hayalin birleştiği noktada bir yaşam kuran Eflâtun, babasından kalma saat tamircisinde çalışır. Yağmurlu bir günde kendisine bir şemsiye emanet edip giden bir adamın sesine âşık olur. Ve bir gün bir adamın sesini duymasıyla zaman, onun için durur.

Kerem Bursin İrem Helvacıoğlu