Kendisini 'büyük bir yalancı' olarak tanımlayan ünlü sanatçı hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Meksika Kültür Sanat haberleri
Kendisini 'büyük bir yalancı' olarak tanımlayan ünlü sanatçı hayatını kaybetti

Sıra dışı eserleriyle tanınan Meksikalı sanatçı Rafael Cauduro, 72 yaşında hayatını kaybetti.

HABER GLOBAL - Plastik sanatların yanı sıra Meksika duvarcılığı olarak bilinen ve Meksika devrimi sonrası ülkeyi yeniden birleştirmek amacıyla hükümet tarafından finanse edilen bir sanat projesi olan muralist akımının öncülerinden olan Rafael Cauduro, 72 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Kendisini 'büyük bir yalancı' olarak tanımlayan Cauduro'nun son yıllarda sağlığı bozulmuştu. Birçok kez tedavi görmesin rağmen konuşma sorunu yaşayan ve bu yüzden insanlarla yüz yüze görüşmekten kaçınan sanatçı birçok zehirli kimyasalla çalıştığını bu yüzden sağlığının bozulmuş olabileceğini söylemişti.

Haber Global'in derlediği bilgilere göre Endüstriyel tasarım eğitimi alan ve tam adı Rafael Alejandro Cauduro Alcantara olan sanatçı bir süre illüstratör ve karikatürist olarak eserler verdikten sonra 1975 yılında ressam olmak istediğini keşfetti. Hemen ertesi yıl Casa del Lago'da ilk sergisini açtı.

Kendisini 'büyük bir yalancı' olarak tanımlayan ünlü sanatçı hayatını kaybetti - Resim : 1

Eserlerinde ölüm, zaman, din, kadın gibi öğelere yer verdi.

Meksika sanatı için çok önemli bir karakter olan Cauduro, özellikle adalete vurgu yapmasıyla dikkat çekiyordu.

Yüksek Adalet Divanı'nda yer alan ve yedi büyük günahı somutlaştırdığı eseri, başyapıtı kabul ediliyor. Bu eserde Cauduro, Meksika yargı sistemini açıkça eleştiriyordu.

Kaynak: Haber Global TV

2022'de hayatını kaybeden ünlüler hayatını kaybetti Meksika