Kanye West'in yeni albümü Donda'da şoke eden ses kaydı! Larry Hoover kim?

ABD
Kanye West'in yeni albümü Donda'da şoke eden ses kaydı! Larry Hoover kim?

Dünyaca ünlü rapçi Kanye West'in yeni albümü Donda'nın yarattığı rüzgar devam ederken albümde yer alan Jesus Lord adlı parça dikkat çekti. Kanye, annesinin vefatından söz ederken parçanın sonunda Larry Hoover'ın oğlu Larry Hoover Jr'ın sesli mesajı yer aldı. Peki mesajda ne diyor?

Dünyaca ünlü rapçi, yapımcı, besteci, modacı, girişimci Kanye West, onuncu stüdyo albümü olan Donda'yla birlikte yeniden gündemin tepesinde kendisine yer buldu. Müzikal açıdan, yaklaşık 1 saat 50 dakikalık albüm için “Fazla uzun” diyen de oldu, “Bitmemiş gibi” diyen de. “Yakın zamanda yaptığı en iyi albüm” diyen de var “Çorba” diyen de...

Kanye West'in kariyerini yakından takip eden biri olarak naçizane yorumum eleştirilerin pek çoğunun haklı olduğu noktaları kabul etmekle birlikte albümün iki uçta da durmadığı yönünde. 

Jesus Lord, Junya Off the Grid ve Believe What I Say ilk birkaç turda açıkça öne çıkan parçalar.

O SESLİ MESAJ...

Ancak niyetimiz Donda için klasik bir albüm incelemesi yapmak değil. Değinmek istediğimiz nokta Jesus Lord ve Jesus Lord Pt. 2 adlı parçaların sonunda duyduğumuz sesli mesaj...

Buraya geçmeden önce albümün adının Kanye'nin 10 Kasım 2007'de yaşamını yitiren annesi Donda West'e adandığını hatırlatmakta fayda var. Bir estetik ameliyat esnasında beklenmedik bir şekilde yaşamını yitiren anne Donda West'in ölümü, yakınları tarafından Kanye'nin psikolojik sorunlarının odak noktasında yer alıyor.

Jesus Lord adlı parçada Kanye şöyle diyor:

“And if I talk to Christ, can I bring my mother back to life?

And if I die tonight, will I see her in the afterlife? (Jesus)

But back to reality, where everything's a tragedy (Lord)”

“Ve Mesih'le konuşsam, annemi dünyaya geri getirebilir miyim? Ve bu gece ölsem, ahirette onu görecek miyim? (İsa) Ama hakikate dönelim, her şeyin bir trajedi olduğu yere (Tanrım)”

2015'te Q Magazine'e verdiği bir röportajda Kanye West, annesinin ölümünden kendini dahi suçlayacak ve “Los Angeles'a taşınmasaydım şimdi hayatta olacaktı. Bu kadar derine inmek istemiyorum çünkü ağlamaya başlıyorum” diyecekti.

Bu travmanın etkisini albüm boyunca hissediyoruz. “Aile” kavramı oldukça önemli ve söz konusu ifadelerin geçtiği Jesus Lord adlı parçanın sonunda yer alan sesli mesaj da bu temaya hizmet ediyor.

SESİN SAHİBİ KİM?

Ses Larry Hoover Jr'a ait. Peki kim bu Larry Hoover Jr? İsmi Larry Hoover Jr olduğuna göre bir de Larry Hoover diye biri olmalı...

Larry Hoover Jr tahmin ettiğimiz üzere  Larry Hoover'ın oğlu. Larry Hoover ise Chicago'nun ünlü sokak çetelerinden Gangster Disciples adlı çetenin kurucusu ve çete lideri. 70 yaşındaki Hoover, 1973'ten beri hapiste. Cinayet, uyuşturucu ticareti, kara para aklama, gasp, haraç ve organize suç örgütüne liderlik etme suçlarından 6 kez müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı.

1973'te cinayetten en az 150 en fazla 200 yıl hapis cezasına çarptırılan Hoover, hapisteyken örgütü yönettiği için 17 yıl süren bir soruşturma sonunda 1997'de üzerine atfedilen tüm suçlardan suçlu bulundu.

Kanye West'in yeni albümü Donda'da şoke eden ses kaydı! Larry Hoover kim? - Resim : 1

King Larry lakabıyla tanınan çete liderinin oğlu Larry Hoover Jr, ses kaydında Kanye West'e teşekkür ediyor. Hatırlanacağı üzere Donald Trump'la bir dönem diyalog halinde bulunan hatta Trump'ı destekleyen West, Larry Hoover'ın affedilmesini ya da en azından şartlarının iyileştirilmesini Başkan Trump'tan talep etmişti.

20 YILI AŞKIN SÜREDİR TECRİTTE

Larry Hoover'ın avukatları, müvekkillerinin 20 yılı aşkın süredir en ağır koşullarda hapis tutulduğunu ifade ediyor. 20 yılı aşkın süredir SHU (Special Housing Unit) denen tecrit hapsinde tutulan ve 23 saat tecritte kalıp 1 saat dışarı çıkabilen Hoover'ın şartlarının iyileştirilmesi talep ediliyor.

Gangster Disciples, ABD'nin en azılı çetelerinden biri olarak öne çıkmakta. Kanye West'in de büyüdüğü şehir olan Chicago'da kurulan çetenin 25 ila 50 bin üyesi olduğu tahmin ediliyor. 31 eyalette 110 şehirde varlığını sürdüren çete, siyah ve mavi renk kıyafetler giyiyor.

Bir dönem Gangster Disciples'ın ortak hareket ettiği Black Disciples ile Robert “Yummy” Sandifer adlı 11 yaşındaki çete üyesinin infaz edilmesi de dahil (ki TIME'a kapak olacak ve Superpredator adı verilen bir kavramın doğmasına neden olacak korkunç bir olaydır) ülkede şok etkisi yaratan pek çok olaya karışan çetenin lideri hakkında Kanye West geçmişte şu ifadeyi kullanmıştı:

“Hoover'ı dışarı çıkarmak benim için çok önemli çünkü alternatif bir evrende ben oyum. Gidip onu serbest bırakmam gerekiyor çünkü Chicago'da olumlu şeyler yapıyordu, tıpkı benim Chicago'ya geri dönmem gibi...”

Annesinin adını verdiği albümde hakkında kadınlara yönelik birçok cinsel saldırı davası bulunan Marilyn Manson'a yer vermesiyle kafaları karıştıran Kanye, böylesi tartışmalı hamleleriyle dinleyicilerinin müziğe odaklanmasını da her geçen gün daha zor kılıyor. Ancak Larry Hoover gibi ekstrem örnekler ABD'nin hukuk ve hapishane sisteminin işleyişi hakkında dikkat çekici noktaları da göstermesiyle oldukça kıymetli.

[email protected]

Kaynaklar: Q Magazine, NME, Genius, The Guardian, TIME

Kaynak: Web Özel

Kanye West Donda