Julia Roberts'ın unutulmaz filmi Notting Hill'in ünlü yönetmeni Roger Michell hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Julia Roberts'ın unutulmaz filmi Notting Hill'in ünlü yönetmeni Roger Michell hayatını kaybetti

Güney Afrika doğumlu ünlü İngiliz yönetmen Roger Michell, 65 yaşında hayatını kaybetti. Michell, Julia Roberts'ın efsane filmi Notting Hill ile üne kavuşmuştu.

Basın Derneği'nde yapılan açıklamayla acı haber duyuruldu. Michell'in ailesi de ölüm haberini doğruladı.

Başrollerini Julia Roberts ve Hugh Grant'ın paylaştığı 1999 yapımı romantik komedi Nottingh Hill (Aşk Engel Tanımaz) ile tüm zamanların en çok hasılat yapan İngiliz filminin yönetmen koltuğunda oturan kişi olan Roger Michell daha birçok filmle adından söz ettirmişti.

Venus ve My Cousin Rachel filminin yanı sıra 2011'de kurgusal bir TV kahvaltı programının perde arkasının işlendiği Morning Glory'de de onun imzası vardı. Filmde Harrison Ford, Diane Keaton ve Rachel McAdams gibi isimler oynamıştı.

Julia Roberts'ın unutulmaz filmi Notting Hill'in ünlü yönetmeni Roger Michell hayatını kaybetti - Resim : 1

Roger Michell kimdir?

Ölüm nedeni açıklanmayan Michell, Britanyalı bir babanın oğlu olarak Güney Afrika'da dünyaya geldi.

Cambridge Üniversitesi'ni bitirdikten sonra Royal Court Theatre'da yönetmen asistanlığı yaptı. Slumdgo Millionaire filminde ünlü yönetmen Danny Boyle ile beraber çalıştı. Daha sonra Royal Shakespeare Company'de çalışmaya başladı.

1995'te BBC'nin uyarlaması Jane Austen'in Persuasion'u ile Bafta'da ödül kazandı. Buradaki başarılı performanısyla Richard Curtis'ten efsaneleşecek film Notting Hill'in yönetmenliği teklifini aldı. 

Julia Roberts'ın unutulmaz filmi Notting Hill'in ünlü yönetmeni Roger Michell hayatını kaybetti - Resim : 2

Filmde bir kitapçının Amerikalı ünlü bir aktristle olan aşkı anlatılıyordu. Film çok başarılı oldu. Seyircinin seçimi olarak Bafta'yı kazandı, Altın Küre'ye aday gösterildi. 

Film dünya çapında 262 milyon dolar hasılat yaptı ve 1994 yapımı Dört Nikah Bir Cenaze filminin rekorunu kırdı. 

Michel, 2002 yapımı Changing Lanes'te Samuel L. Jackson ve Ben Affleck'le çalıştı. Daniel Craig'in başrolde olduğu 2003 yapımı The Mother'ı da yönetti.

Tiyatroda da önemli işler apan ünlü yönetmen, televizyonda The Lost Honour of Christopher Jefferies ile bir Bafta ödülü daha kazandı.

2021'de hayatını kaybeden ünlüler sinema Notting Hill julia roberts ingiliz sineması