John Lydon, Sex Pistols'ı kraliçenin ölümünden çıkar sağlamakla suçladı

Kraliçe Elizabeth Kültür Sanat haberleri
John Lydon, Sex Pistols'ı kraliçenin ölümünden çıkar sağlamakla suçladı

Sex Pistols'ın kült şarkısı God Save The Queen yeniden gündemde. II. Elizabeth'in ölümünün ardından şarkıya olan ilgi artarken grubun eski üyelerinden John Lydon'dan şok bir suçlama geldi.

HABER GLOBAL - John Lydon, eski grubu Sex Pistols'ı God Save The Queen'in kayıtlarını satarak Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünden çıkar sağlamakla suçladı. Lydon, Sex Pistols'ı kınadı.

II. Elizabeth'in 1977'deki gümüş yıldönümü vesilesiyle sözlerini yazdığı ve monarşi karşıtı olan God Save The Queen şarkısını yeniden gündeme getiren eski grubunu suçlayan Lydon, grubun asıl amacından uzaklaştığını söyledi. 

Twitter hesabından paylaşım yapan Lydon, "Monarşiyi hiçbir zaman desteklemedim ancak bu zor zamanda Kraliyet ailesine saygı gösterilmesi gerektiğinin de farkındayım" diye yazdı. 

Sex Pistols grubu ise bu eleştirilere yanıt verdi. Açıklamada "John'un neyi kastettiğini anlamıyoruz. Kraliçe ve onun kültür üzerindeki etkisi hakkındaki hikayelerde albüm kapağının ve şarkının kullanılmasına yönelik gelen birkaç talep dışında yeni bir şey yok. Biz God Save The Queen'i yeniden gündeme sürmedik" denildi. 

Sex Pistols'ın "God Save The Queen" şarkısında monarşi faşist bir rejim olarak lanse ediliyor ve Kraliçe'nin "insan olmadığı" iddia ediliyor. O dönem şarkı İngiltere'de Kraliyet ailesini inciteceği gerekçesiyle radyo ve televizyonlarda yasaklanmıştı. Buna rağmen şarkı İngiltere listelerinde 2 numaraya kadar yükselmişti. 

Kaynak: Haber Global TV

sex pistols Kraliçe Elizabeth