Jaws'ın ilk kurbanı Susan Backlinie hayatını kaybetti

Kimdir Kültür Sanat haberleri 2024'te hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Jaws'ın ilk kurbanı Susan Backlinie hayatını kaybetti

Steven Spielberg'in kült korku filmi Jaws'ın ilk kurbanı olarak bilinen oyuncu Susan Backlinie 77 yaşında hayatını kaybetti.

Köpek balığı temalı gerilim filmi Jaws'ta korkunç köpek balığının çenesinin ilk kurbanı olarak hatırlanan Susan Backlinie 77 yaşında öldü.

Oyunculuğunun yanı sıra dublörlük de yapan Backlinie'nin ölümünü eşi Harvey Swindall duyurdu.

Swindall, eşinin beklenmedik bir anda kalp krizi geçirerek Kaliforniya'daki evlerinde vefat ettiğini belirtti.

Jaws'ın ilk kurbanı Susan Backlinie hayatını kaybetti - Resim : 1

SUSAN BACKLINIE KİMDİR?

Susan Backlinie, Steven Spielberg'in 1975 yapımı Jaws filminde ay ışığında yüzmek için suya atlayıp Jaws'a yakalanan Chrissie Watkins rolünü canlandırmıştı.

Jaws ekibi Backlinie'yi Kanada'da bir kaplanla çekim yaparken keşfetmişti. Backlinie, Spielberg'i "Beni kullanırsan yakın çekimler yapabilirsiniz. Bir aktris kullanman halinde yüzünü kapatmak zorunda kalacaksın" diyerek ikna etmişti.

10 yaşından beri Florida'nın West Palm Beach bölgesinde yaşayan ve iyi bir yüzücü olan Backlinie'in yüzmede eyalet şampiyonluğu da vardı. Lisede amigo koz olan oyuncu, bir deniz parkında deniz kızı performansları verdikten sonra Kaliforniya'ya taşınmıştı.

Ağırlıklı olarak yüzme rollerinde dublörlük yapsa da aynı zamanda iyi bir hayvan eğitmeniydi. Kaliforniya'dayken bir süre muhasebecilik yapmak zorunda da kalmıştı. Bir dönem CBs ekranlarında rol alan ayı Gentle Ben'i eğitmişti.