Japon animesi Psycho-Pass'in konusu nedir?

Haber Merkezi
Japonya Cinayet
Japon animesi Psycho-Pass'in konusu nedir?

İstanbul Fatih'te sur cinayetleri olarak bilinen vahşetin ardından gündeme gelen Japon animesi Psycho-Pass'in konusu insanların teknolojiyle birlikte suç işleme potansiyellerini ölçmeye yarayan bir cihazın icadını ve bu cihazı kullanan özel bir güvenlik biriminin maceralarını işliyor.

Production I.G tarafından hazırlanan 2012 yapımı bir cyberpunk anime serisi olan Psycho-Pass, Gen Urobuchi tarafından yazılmış ve yönetmenliği Naoyoshi Shiotani ve Katsuyuki Motohiro tarafından yapılmış olup ilk sezonu Ekim 2012-Mart 2013 tarihleri arasında yayınlandı. İkinci sezonu ise Ekim-Aralık 2014 tarihleri arasında, 2015 yılında da bir anime filmi yayınlandı. Dizi 4 sezon olarak yayınlandı. 

Psycho-Pass'ın konusu ne?

22. yüzyılda teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insanların suç işleme potansiyellerini ve işledikleri suçun derecesini ölçebilen Psycho-Pass adında bir cihaz icat edilmiştir. Yetkililer, yüksek derecelendirme tespit etmeleri halinde dominators adlı silahlar ile sadece Psycho-Pass cihazının üst düzey suçlu olarak tespit ettiği kişiler üzerinde etkili olan bir silahlarla olaya müdahale eder.

Hikâye, Unit 1 adlı özel bir güvenlik biriminden Shinya Kogami ve Akane Tsunemori ile birimin diğer üyeleri arasında geçmektedir.