İstanbul'un kültür-sanat dünyasına yakından bakış, bu hafta neler izleyeceğiz?

İstanbul'un kültür-sanat dünyasına yakından bakış, bu hafta neler izleyeceğiz?

Sergiler, fuarlar, konserler, oyunlar... İstanbul'un kültür-sanat dünyası, bu hafta da renkli ve dopdolu içeriğiyle sanatseverlerin karşısında. Bu hafta neleri izleyeceğiz, birlikte bakalım...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın bu haftaki programıyla başlayalım: 

İstanbul'un kültür-sanat dünyasına yakından bakış, bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 1

12-15 Şubat'ta Lübnan iç savaşında geçen bir öykü anlatan Yangınlar (üstte), Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, iki dünya savaşı arasında yazdığı komedilerle tanınan Britanyalı yazar Noel Coward imzalı Ben Çağırmadım, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden aktör, yazar ve yönetmen Jacques Deval'in 1933'te yazdığı Şahane Züğürtler komedisi, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilir. 

İstanbul'un kültür-sanat dünyasına yakından bakış, bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 2

Ben Çağırmadım, Britanyalı yazar Noel Coward'ın imzasını taşıyor.

Aynı tarihlerde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde ilişkilerde ideali arama uğraşını mercek altına alan Matruşka, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde Nezihe Meriç'in yazdığı Çın Sabahta, Ümraniye Sahnesi'nde modern İspanyol tiyatrosunun en önemli temsilcilerinden Jose Sanchis Sinisterra'nın kaleme aldığı Ay, Caramela!, Henrik Ibsen uyarlaması Nora-Bir Bebek Evi ve Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde kadın erkek rolleri, toplumsal kurallar ve bu kurallar çerçevesinde biçimlenen insan ilişkilerinin tartışmaya açıldığı Kahvede Şenlik Var sahneleniyor. 

İstanbul'un kültür-sanat dünyasına yakından bakış, bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 3

Kahvede Şenlik Var oyunundan...

Vahşi Batı ise 13, 14 ve 15 Şubat'ta Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde.

Çocuk oyunlarına gelince: 13 ve 14 Şubat'ta Bir Gün Ayakkabımın Teki, Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde, Karagöz Çiftlik Bekçisi,  Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde minik izleyicilerle buluşacak. 

İstanbul'un kültür-sanat dünyasına yakından bakış, bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 4

16 Şubat Pazar gününün programıysa bir hayli yoğun: Harikalar Mutfağı (üstte), Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Rüya, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Bir Kümes Hikayesi, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Yaşayan Sayfalar, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, Benim Güzel Pabuçlarım, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Bisküvi Adam, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Palyaço Prens, Ümraniye Sahnesi'nde, Yaşasın Barış, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde, Üzgün Ağaçlar Ülkesi de Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkıyor.

İSTANBUL DEVLET TİYATROLARI'NDA BU HAFTA 

Ömer F. Oyal'ın yazdığı Uçmak-Hezarfen Ahmet Çelebi, Mecidiyeköy Büyük Sahne'de, Bülent Usta'nın yazıp Ali Atilla Şendil'in yönettiği Bay Z, Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de, Jules Verne uyarlaması 80 Günde Devr-i Alem, Üsküdar Tekel Sahnesi'nde 11-16 Şubat tarihleri arasında sahnelenecek. 

Alain Badiou'nun yazdığı Filozof Ahmed 11-15 Şubat'ta Üsküdar Stüdyo Sahne'ye, Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı ve izleyiciyi onun gözünden İstanbul'u anlamaya davet eden Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", 13-15 Şubat'ta Garibaldi Salon 2'ye, 1980 yılının en karışık günlerinde Gaziantep'te bir sazda çalışan kadınların zamana ayak uydurmaya çalışmalarının öyküsünü anlatan Sonbahara Son Güller de (Pazar Okumaları) 16 Şubat'ta yine aynı salona konuk oluyor.

İstanbul'un kültür-sanat dünyasına yakından bakış, bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 5

Sonbahara Son Güller oyunundan...

Çocuk oyunu Turta Girmemiş Orman, 13, 14 ve 15 Şubat'ta Küçükçekmese CKSM Sahnesi'nde, Papağan Kaçtı ise 14, 15 ve 16 Şubat'ta Zeytinburnu Sahnesi'nde minik izleyicilerini ağırlayacak. 

DASDAS SAHNE'NİN PROGRAMI

İstanbul'un önemli etkinlik alanlarından DasDas, haftayı 10 Şubat'ta Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ve Tülin Özen'i buluşturan Westend/Batının Sonu ile açıyor. 

11 Şubat'ta Kafka'nın ölümsüz eseri Dava'dan uyarlanan Joseph K., 12 ve 13 Şubat'ta ise Ben Varım (altta) sahneleniyor. DasDas Sahne'nin ilk müzikli oyununda Alper Baytekin, Didem Balçın, Ecmel İs, Erdem Akakçe, Hülya Gülşen, Iraz Yöntem, Tuğrul Tülek ve Yeliz Kuvancı rol alıyor.

İstanbul'un kültür-sanat dünyasına yakından bakış, bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 6

14 Şubat Sevgililer Günü'ndeyse Murat Gülsoy'un aynı adlı romanından Ceren Boz ile Nagihan Gürkan'ın uyarladığı Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet, ilk kez tiyatroseverlerle buluşuyor. 

15 Şubat'ta çocuk oyunu Uyku Nereye Kaçar? sahneleniyor. 

16 Şubat yine bir çocuk oyunuyla açılıyor. Minikler saat 13.00'te Astro Ay'a Tırmanıyor oyununu izleyebilir. Ardından Aziz Nesin uyarlaması Bişey Yap Met ile Erkan Kolçak Köstendil'in seyirciyi bir Faust öyküsüne davet ettiği Askerin Öyküsü, izleyici karşısında.

SAHNE SANATLARI VE KONSERLER 

Perküsyonist ve ritim ustası Okay Temiz, 81. doğum gününü, 11 Şubat'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda kutluyor. 

Cemal Reşit Rey'de 12 Şubat'ta Cem Mansur'un yöneteceği Amadeus Fan Club konseri var.

13 Şubat'taysa sahne English Chamber Orchestra'nın. 

Yine DasDas'dayız: 14 Şubat Sevgililer Günü'nde eğlence, dans ve romantizmi bir araya getiren First Date adlı etkinlik izlenebilir. Daddy-E ve Dear Darling, DJ kabininde.

15 Şubat'ta Karsu sahne alıyor. Konserden önce ikisi de Antakyalı olan Karsu ile Mert Fırat'ın hazırlayacağı Antakya mutfağına özel mönü tadılabilir. 

İstanbul'un kültür-sanat dünyasına yakından bakış, bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 7

Karsu, 15 Şubat akşamı sahnede...

SERGİ, FUAR, PANEL VE SÖYLEŞİLER

Handan Akarsu'nun Artıeksisıfır adını verdiği resim sergisi, 10 Şubat'ta Tünel Sanat Galerisi'nde açılıyor. 

Figen Batı, yedinci kişisel sergisi Transformasyon ile 12-29 Şubat'ta Sevil Dolmacı Art Gallery'de.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi, sezonun dördüncü sergisinde Afrikalı albinoların portrelerinin yer aldığı Kara Kıtanın Beyaz Çocukları seçkisine ev sahipliği yapıyor. Foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Tanzanya'da çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, 12 Şubat'ta üniversitenin Ataköy yerleşkesinde açılıyor. 

7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, 16 Şubat'a gezilebilir. 

Haftayı DasDas'ın geçen ay başlattığı söyleşi serisinin ikincisiyle kapatıyoruz: Can Gürses'in moderatörlüğünde, Mert Fırat'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Bu Ne Medyasızlıktır başlıklı söyleşide Nevşin Mengü ile Mirgün Cabas, basının bugünkü durumunu konuşacak...

İstanbul'un kültür-sanat dünyasına yakından bakış, bu hafta neler izleyeceğiz? - Resim : 8

İstanbul kültür-sanat haritası İstanbul kültür-sanat ajandası