İstanbul Devlet Tiyatrosu'ndan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'na özel program

Kültür Sanat haberleri
İstanbul Devlet Tiyatrosu'ndan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'na özel program

Devlet Tiyatroları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tüm bölgelerde çocuk oyunlarını minik izleyicilerle buluşturuyor.

Dila Er ve Gözde Kısa'nın yazdığı, Elif Erdal'ın yönettiği "Turta Girmemiş Orman" 16,17 Nisan'da Mecidiyeköy Büyük Sahne'de temsil verirken, 23 ve 24 Nisan da ise Üsküdar Tekel Sahnesinde minik izleyicilerin karşısında olacak.

Yolun sonu hiç önemli değil, nereye vardığının bir önemi yok, önemli olan yolculukta ne öğrendiğini sorgulayan Erdoğan Kahyaoğlu'nun yazdığı, Mustafa Avkıran'ın oyunlaştırdığı ve Sevinç Erol'un da yönettiği "Suşa ile Kiki (Yer ile Gök Arasında)" oyunu 16 ve 17 Nisan'da Üsküdar Tekel Sahnesi'nde minik izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Faik Ertener’in kaleme aldığı ve yönettiği neşeli çocuk oyunu "Siz Ne Dersiniz", turne kapsamında 16 ve 17 Nisan'da Uşak'ta sahnelenirken, bir hafta sonra 23 ve 24 Nisan'da da Mecidiyeköy Büyük Sahne'de olacak.

Matei Visniec’in yazdığı, Burak Üzen’in çevirdiği ve Elif Erdal’ın yönettiği "Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam" 23 Nisan haftasında, 18 Nisan saat 14.00'te Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda minik izleyicilerle buluşacak.

20 Nisan'da AKM Çocuk Sanat Merkezinde İstanbul Devlet Tiyatrosu mask yapım atölyesi ile çocuklar, mask üzerine çalışmalar yaparak hem çok keyifli vakit geçirecek hem de yeni şeyler öğrenme imkanı bulurken, 21 Nisan günü ise yine AKM Çocuk Sanat Merkezinde minikler bu kez İstanbul Devlet Tiyatrosu pantomim atölyesinde, pantomimin büyülü dünyasında kendilerini bedensel olarak ifade etmeyi öğrenirken aynı zamanda bu sessiz sanatın inceliklerini de keşfedecekler.

Ahmet Ümit’in birbirine bağlanan beş masaldan oluşan, Büyüklere Masallar - Masal Masal İçinde oyunu ise 24 Nisan'da 14.00'te Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda minik izleyicilerle buluşacak.

Kaynak: Haber Global TV