Çukur'un İdris Baba'sı Ercan Kesal, Çukur'a nasıl dahil olduğunu anlattı

Show TV'nin reyting rekortmeni dizisi Çukur'un İdris Babası Ercan Kesal, Çukur dizisinde geçirdiği 2 seneyi ve dizinin kadrosuna nasıl dahil olduğunu anlattı

Haber Global ekranlarında Ekin Olcayto'nun sunuculuğunda yayınlanan Sanat Durağı programının konuğu Çukur dizisini efsane haline getiren isimlerden biri olan Çukur'un İdris Baba'sı Ercan Kesal'dı. Ercan Kesal, Çukur'a nasıl dahil olduğundan, Çukur dizisiyle geçen 2 seneye kadar tüm bilinmeyenleri anlattı.

ERCAN KESAL, İDRİS KOÇOVALI'YI VE ÇUKUR'A NASIL DAHİL OLDUĞUNU ANLATTI

Kesal, "Dizinin yakınlarda bir kitabı çıktı. Dizinin senaristi Gökhan Horzum kaleme aldı. Orada benden de bir sunuş yazısı istediler. Orada Çukur'a nasıl dahil olduğumu küçük bir anekdotla anlatıyorum. Yaz aylarıydı. Denizdeydim. Telefonum çalmış, yapımcı arkadaşım aramış. Ben de döndüm hemen. Dedi 'Bir dizi hazırlığımız var. Karakterlerden biri olarak da seni düşünüyoruz. Ne dersin?'. Bunu biraz da çekinerek soruyor çünkü popüler işlerle iştigal etmiyorum. Pek de hevesim yok. 'Biliyorsun ben pek dizi yapmam' dedim. 'Yok' dedi, 'Abi sen bir oku senaryoyu. 4-5 bölümü gönderelim, karaktere de bir bak' dedi. Okudum ve hakikaten çok etkilendim. Bildiğiniz bir 'Godfather' hikayesiydi aslında. Bana da Marlon Brando'nun rolüne benzer bir rol öngörülüyordu. Orada 'Don Corleone'nin karşılığı bizde de 'İdris Baba' yani İdris Koçovalı'ydı. Çok sevdim. Hemen ertesi gün İstanbul'a geldim. 2 yılım Çukur ile geçti. Hikaye Don Corleone'nin bizdeki karşılığı gibi bir kahramandı belki ama daha sonra senaryonun gelişimi, Çukur'da anlatılanlar çok bizdendi. Çok içeridendi. Çok yerliydi. Ve hakikaten enteresan ve çok güçlü ve benzersiz bir ekip kurulmuştu. Yönetmeninden oyuncularına kadar... Cast çok iyiydi. Orada olmaktan çok mutluyum. 2 yıl hep birlikte çok çalıştık." dedi.

İDRİS (BABA) KOÇOVALI ÇUKUR'A GERİ DÖNECEK Mİ? ERCAN KESAL YANIT VERDİ

Olcayto'nun, "Hala bir beklenti var. Cenazesi olmadı İdris Koçovalı'nın belki geri döner diye ama?.." sorusuna Kesal, "Yok, öyle bir şey yok" yanıtını verdi. "Çukur yapıyor böyle şeyler belki ama İdris Koçovalı'da böyle bir beklenti yok" diyen Kesal, çok etkileyici gasilhane sahnesiyle ilgili "Gerçek mekanlarda çekiyoruz. Mesela hastane sahneleri için... Hep gerçek mekanlarda çektik. Çukur'un çekildiği Balat da yaşayan, sakinlerin, dükkanların, işyerlerinin olduğu bir mekan. Bu filme ciddi anlamda bir hakikat duygusu geçiriyor" dedi.

İdris Kesal, yeni kitabı "Velhasıl"ı da anlattı.

 

Ercan Kesal çukur İdris Koçovalı