İçinizdeki canavarı uysallaştıran efsane müzisyen hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
İçinizdeki canavarı uysallaştıran efsane müzisyen hayatını kaybetti

Tarkovsky, Mikhalkov, Konchalovsky gibi ünlü Rus yönetmenlerin filmlerine yaptığı müziklerle bir efsaneye dönüşen Rus besteci Eduard Artemyev, 86 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Rus sinemasının en iyi filmlerinin müziklerine imzasını atan adam olarak bilinen Rus halk sanatçısı Eduard Artemyev, 86 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir kovid-19 nedeniyle Moskova'da hastanede tedavi altında olan ünlü bestecinin yoğun bakıma alındıktan sonra zatürre nedeniyle öldüğü duyuruldu.

İçinizdeki canavarı uysallaştıran efsane müzisyen hayatını kaybetti - Resim : 1

EDUARD ARTEMYEV KİMDİR?

30 Kasım 1937 tarihinde Novosibirsk'te doğan ve tam adı Eduard Nikolayevich Artemyev olan sanatçı, Soçi'de yapılan Olimpiyat Oyunları'nın müziklerine de imza atmıştı.

150'den fazla belgesel, animasyon ve film için müzikler yapan sanatçı, Tarkovsky'nin Solaris, Mirror ve Stalker'ının yanı sıra Nikita Mikhalkov'un At Home among Strangers, A Slave of Love, An Unfinished Piece for Mechanical Piano ve Andrey Konchalovsky'nin Siberiade filmlerinin müziğini yapmıştı.

Stalker'da yer alan "Meditation" adlı eseri büyük sükse yaratmıştı.

1999 yılında Rusya'da ödül alan sanatçı Yuri Shaporin'den Moskova Konservatuvarında eğitim aldıktan snora elektronik müziğe merak salmıştı. İlk bestesini 1967 yılında, Yevgeny Murzin tarafından geliştirilen ANS sintizayzırında yazdı. Elektronik müziğin ilk bestekarları ve öncüleri arasında yer aldı.

Siberiade için bestelediği tema müziği Campaign of the Hero, 2014 Kış Olimpiyatları'nın açılış seremonisinde, At Home Among Strangers ise kapanış töreninde kullanıldı.

Kaynak: Haber Global TV

Kovid-19