İBB, koronavirüsten etkilenen kültür-sanat dünyasına destek olacak

İBB, koronavirüsten etkilenen kültür-sanat dünyasına destek olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınından etkilenen kültür-sanat sektörü için destek programı hazırladı. Bu çerçevede tiyatrolar, sinemalar ve bağımsız sanatçılar hem sahne imkânlarıyla hem de dijital yayınlarla desteklenecek...

Koronavirüs salgını yüzünden faaliyetlerini ertelemek veya iptal etmek zorunda kalan tiyatrolar, sinemalar ve bağımsız sanatçılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'nın hazırladığı programa alındı. 

Bu çerçevede ilk etapta, sinema, tiyatro ve müzik alanlarında başlatılacak destek faaliyetleri, önümüzdeki günlerde kültür-sanatın birçok alanına yayılacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, programı şu şekilde yürütecek:

AÇIK HAVA TİYATROSU VE SİNEMA GÖSTERİMLERİ 

Özel tiyatrolara ve sinema sektörüne destek vermek amacıyla Yenikapı'da kurulacak dev ekran ve sahne sistemiyle açık hava tiyatrosu ve açık hava sineması oluşturulacak. Yaz süresince İstanbullular film ve tiyatro gösterimlerini arabalarından seyredebilecek.

ÖZEL TİYATROLARA SAHNE VE ARŞİV DESTEĞİ 

Tiyatro oyunlarının daha düşük fiyata seyredilmesini sağlamak ve özel tiyatrolara destek olmak amacıyla özel tiyatroların mevcut arşivlerindeki oyunları, açık hava ya da dijital platformlardan yayınlanacak. Ayrıca özel tiyatroların arşivlerinin oluşturmalarına destek olmak amacıyla topluluklara ücretsiz sahne verilerek seyircisiz oynanacak oyunların çekimlerinin yapılmasına imkân sunulacak. İhtiyaç duyulduğu takdirde oyunların kayda alınması, belirlenen usul ve şartlarda belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilecek.

MEYDANLAR AÇILIYOR

Kültür ve sanatı kamusal alanlara taşımak için İstanbul'un farklı noktalarıyla köy meydanları ve parklarda özel tiyatrolar veya özel-kamu işbirliğiyle oyunlar sahnelenecek. Sosyal mesafe gözetilerek gerçekleştirilecek etkinlikler, çevre ilçeler başta olmak üzere İstanbul'un tüm ilçelerine yayılacak.

DİJİTAL YAYIN

Belediye, kültür-sanat etkinliklerini yeni oluşturacağı dijital platform üzerinden yayınlayacak. Birçok farklı sanat dalından isimlerin performansları, İBB stüdyolarında kaydedilerek halka ulaştırılacak. Üretime teşvik etmek ve desteklemek amacıyla genç müzisyenlerin performansları da İBB dijital yayın platformunda yer bulacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi koronavirüs İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı