İBB'den alınan Galata Kulesi, müze oluyor

İBB'den alınan Galata Kulesi, müze oluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen Galata Kulesi, müze olarak hizmet verecek. Açıklama, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan geldi... 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu ve Atatürk Kültür Merkezi'nin yapımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ersoy, yakın zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen Galata Kulesi'nin ihalesinin tamamlandığını, restorasyon çalışmalarının ardından 15 Eylül'de tekrar hizmete açılacağını söyledi.

İBB'den alınan Galata Kulesi, müze oluyor - Resim : 1

GALATA KULESİ, MÜZE OLARAK AÇILACAK

Galata Kulesi'ni müze haline getireceklerini belirten Ersoy, "Kulenin terasına asansörle çıkacaksınız. İnerken merdiven kullanacaksınız ve kulenin tüm katlarını gezeceksiniz. İstanbul'un tarihi ve arkeolojik değerlerine bakarak müzede bilgiler alacaksınız. Galata Kulesi bir yönlendirme merkezi haline gelecek. Kulenin içindeki restoran, kafe ne olacak diyorsanız? Etraf restoran, kafe dolu. Biz oradan para kazanmak zorunda değiliz. Biz orada cazibe noktasını turist çeker halde kullanarak, içine modern bir müze kuruyoruz. Dijital etkinlikler olacak içinde. Biz İstanbul'un diğer cazibe noktalarına turisti yönlendirmeliyiz. Para kazanma işini turist yapabilir," dedi. 

İBB'den alınan Galata Kulesi, müze oluyor - Resim : 2

ÖZEL TİYATROLARA SALON DESTEĞİ

Özel tiyatroların sorunlarına da değinen Bakan Ersoy, şöyle konuştu: "Özel tiyatroların en büyük sorunu sahne bulmak, sahne maliyetlerini biz Bakanlık olarak üstlenmiş olacağız. Düşük maliyetle bu sahneleri kullandıracağız."

İBB'den alınan Galata Kulesi, müze oluyor - Resim : 3

AKM İNŞAATI YOL SONUNA KADAR BİTİRİLECEK

Atlas Sineması'nın olduğu binadaki restoran çalışmalarının da son aşamaya geldiğini anlatan Ersoy, Türkiye'nin ilk sinema müzesini yaptıklarını belirtti. Sinemanın eylülde yeniden açılacağını, bütün yeni Türk filmlerinin galalarını orada yapacaklarını söyleyen Bakan Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu'nun son ayağı Atatürk Kültür Merkezi'nin tamamlanması için de çok kapsamlı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı. Ersoy, AKM inşaatının da yıl sonuna kadar tamamlanılmasına çalışıldığını belirtti... AA

Galata Kulesi Mehmet Nuri Ersoy AKM