Harvey Weinstein hakkında yeni suç duyurusu

Harvey Weinstein hakkında yeni suç duyurusu

Yargılanmasına 6 Ocak'ta başlanacak Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein hakkında yeni suç duyurusu... Eski model Kaja Sokola, onlarca kadının taciz ve tecavüzle suçladığı Weinstein'ın henüz 16 yaşındayken kendisini taciz ettiğini iddia ediyor.

Polonyalı eski model Kaja Sokola, aslında Harvey Weinstein hakkında hazırlanan ilk iddianamede yer alan kadınlardan.

Sokola, Weinstein'ın kendisini suçlayan yaklaşık 30 kadınla 25 milyon dolar tazminat karşılığında anlaşması üzerine hukuk mücadelesini yalnız olarak sürdürmeye karar verdi.

Mevcut iddianamede "isimsiz" olarak geçen genç kadın, kimliğini açıklayıp Hollywood yapımcısı hakkındaki iddiasını kamuoyuyla paylaştı. 

Bugün 33 yaşında olan eski model, bundan 17 sene önce yani henüz 16 yaşındayken Weinstein'ın cinsel tacizine maruz kaldığını söylüyor. 

2002'de Polonya'dan New York'a oyuncu olma hayaliyle gelen, arkasından modellik yapmaya başlayan Kaja Sokola'nın ifadesini göre olay şöyle gelişiyor:  "Bağlı olduğum ajansın organize ettiği bir etkinlikte tanıştık. Weinstein, beni öğle yemeğine davet etti, buluşmak üzere randevulaştık. Beni otomobiliyle aldı ama bir restorana değil Soho'daki dairesine götürdü. İçeri girdikten sonra üzerime saldırıp beni elbiselerimi çıkarmaya, şiddetle karşı çıkmama rağmen penisine dokunmaya zorladı. Bir yandan da memelerini avuçluyordu."

Eski modelin suçlaması devam ediyor: "Bana Penelope Cruz ve Gwyneth Paltrow'un kendisinin sayesinde bir kariyer inşa ettiğini, onsuz bir değerlerinin olmadığını söyledi. İstediklerini yapmazsam beni asla bir oyuncu olarak çalıştırmayacağını belirterek tehdit etti."

Bu olay yüzünden oyunculuk kariyerinin başlamadan bittiğini söyleyen Kaja Sokola, bazı yaraların asla kapanmadığını vurguluyor. Önerilen toplu tazminat anlaşmasının içinde yer almayıp Weinstein hakkında suç duyurusunda bulunarak kendisi gibi kurbanları cesaretlendirmeye umuyor. 

Hollywood'un kudretli yapımcısı Harvey Weinstein, yaşadığı ilişkilerin rızaya dayalı olduğunu savunuyor ve hakkındaki iddiaları reddediyor.

Bazı kadınlarla anlaşsa da Weinstein'ın cinsel taciz, saldırı ve tecavüz suçlamalarından yargılanmasına 6 Ocak'ta Manhattan'da başlanacak...

Harvey Weinstein hakkında yeni suç duyurusu - Resim : 1

Harvey Weinstein taciz tecavüz